tuinkussens opbergen

Tuinkussens opbergen? Zo doe je dat!


Tuinkussens kopen is een goed idee als je je tuin/terras gezelliger wilt maken, vooral tijdens de lente en zomer. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat je je kussens het hele jaar door buiten kunt laten liggen, want op die manier zouden ze niet erg lang meegaan!

Hoe kan je je tuinkussens opbergen en beschermen tegen vocht en regen? Er bestaan heel wat manieren om dat efficiënt te doen en dat is precies waar het volgende overzicht wat meer informatie over geeft.

Zo berg je je tuinkussens veilig en gemakkelijk op

Zomers zijn niet mee wat ze geweest zijn, en dat brengt met zich mee dat je tuinkussens elk moment nat kunnen worden door de regen. Maak van tuinkussens kopen een duurzame investering met deze handige bewaartips!

1. Een opbergtas voor tuinkussens

Tegenwoordig bestaan er zogenaamde kussentassen, waar je alle soorten kussens (van sierkussens tot zetelkussens) in kunt opbergen. Dergelijke zakken zijn verkrijgbaar in verscheidene formaten, maar hoe dan ook garanderen ze dat je kussens optimaal beschermd worden tegen vocht.

2. Een waterdichte opbergbox

Wil je het nog gemakkelijker maken? Kies dan gewoon voor een opbergbox die je buiten kunt laten staan. Een dergelijke box is niet alleen erg handig en waterbestendig – hij ziet er ook nog een erg stijlvol uit. Kies wel zeker voor een goede kwaliteit om je kussens en eventuele andere spullen beter te beschermen!

3. Een droge, beschermde opslagplaats

Zelfs als je kiest voor een waterdichte opbergbox is het aangeraden om die veilig en wel op een droge plek te bewaren. Op die manier vermijd je dat vocht en schimmels zich na lange tijd kunnen vormen, waardoor je tuinkussens ook veel langer meegaan. Zo kan je de box of tussenzak bijvoorbeeld opslaan in het tuinhuis, zolang die goed beschermd is tegen neerslag en vorst.

4. Kies het juiste formaat opslagbox/zak

Ten slotte is het natuurlijk van belang dat je het juiste type box of zak kiest voor de opslag van je tuinkussens. Afhankelijk van hoeveel kussens je precies hebt, zal je kiezen voor een kleine of grotere opslagmethode. Ga je daarbij voor een houten kist die je onder je terrasoverkapping zet of een kunststof model dat iets beter is bestand tegen vocht? Allemaal vragen die een duidelijk antwoord behoeven!

You may also like

Comments are closed here.