TUINKANTOOR IDEEËN OM NOG FIJNER THUIS TE KUNNEN WERKEN


Eindelijk genoeg van het werken aan de keukentafel? Onderstaande ideeën voor een tuinkantoor zullen je zeker doen denken wat in jouw tuin mogelijk is. Of je nu jouw eigen bedrijf opricht, een eigen succesvolle bedrijf runt of meer flexibiliteit van je baas verwacht, het bouwen van een thuiskantoor kan je een rustige en functionele ruimte geven, weg van de afleiding van het huiselijke leven. Bovendien zorgt het volledig gescheiden houden van de werkruimte ervoor dat het meer voelt alsof je ‘naar je werk gaat’ en hiermee een betere balans tussen thuis en werk creëert. Je kunt je laptop dicht doen, de kantoordeur sluiten en genieten van de korte woon-werkverkeer situatie en, hopelijk, het werk voor de avond volledig achter je laten.

Ga voor een compact thuiskantoor in de tuin

Tegenwoordig kun je kleine, kant en klare thuiskantoren kopen en heb je niet veel buitenruimte nodig om een ​​functioneel thuiskantoor te creëren.

Zo kun je kiezen voor een ‘micro-werkstation’ voor één persoon, perfect voor kleine tuinen. Je hebt eigenlijk niet meer dan 4 vierkante meter, een maximale diepte van minder dan 2 meter en een hoogte van minder dan 2,5 meter nodig. Een dergelijk tuinkantoor past dus zelfs in een kleine stadstuin!

Maak een custom made tuinkantoor om een ongebruikte hoek in je tuin te gebruiken

Het bouwen van een tuinkantoor op maat betekent dat het het meeste uit elke ongebruikte ruimte van de tuin kan halen en er in plaats daarvan een ruim thuiskantoor van kan maken. Voor tips over bouwvergunningen hiervoor kun je het beste bij je gemeente informeren.

Traditionele tuinhuizen als thuiskantoor

Met een tuinhuis creëer je een meer traditionele tuinkamer look. Grote ramen betekenen dat de ruimte altijd licht en helder aanvoelt, ongeacht het weer buiten, waardoor een inspirerende ruimte ontstond om in te werken. Het voordeel van een dergelijk tuinkantoor is dat je tuinhuizen compleet kunt kopen in allerlei maten, stijlen en vormen. Er is er dus altijd een te vinden in jouw stijl, wie weet zelfs tweedehands online!

Verbind de ruimte met de zijkant van je huis

Het hebben van een tuinkantoor gedeeltelijk verbonden met het huis heeft zijn voordelen. Bij koud, winderig of regenachtig weer kun je bijvoorbeeld gemakkelijk toegang krijgen tot voorzieningen zoals het toilet, of naar de keuken gaan voor een kopje koffie, zonder iets van de kou te hoeven merken. Bovendien zou het vanuit een bouw perspectief gemakkelijker en goedkoper kunnen zijn om elektriciteit, sanitair, wifi enz. aan te sluiten, aangezien alle kabels en draden al aanwezig zullen zijn. Voor dergelijke zij-uitbreidingen raden we toch een aparte hoofdingang aan, om afscheiding te geven en om deze ruimte als een plek op zichzelf te laten zijn.

Kies voor een opvallend design

Als je in de tuin een constructie gaat bouwen die 24/7 te zien is vanuit zowel het huis als de tuin, dan kan deze het beste zo aantrekkelijk mogelijk zijn om naar te kijken. Tegenwoordig heb je allerlei moderne ontwerpen die opvallend en praktisch zijn. Op deze manier voeg je iets speciaals toe aan je tuin! 

Maximaliseer het zonlicht door gebruik te maken van grote ramen

Voor je thuiskantoor kun je kiezen voor glazen wanden, waardoor het kantoor meer aanvoelt als een deel van de tuin en het uitzicht op de tuin wordt gemaximaliseerd. Daarnaast komt er op die manier veel zonlicht binnen en maak je een plek waar het fijn is om te werken!

You may also like

Comments are closed here.