tuinieren als hobby

Tuinieren als hobby


Veel mensen zien tuinieren als een leuke en ontspannen bezigheid, lekker in je tuin aan de slag zijn en een beetje groene vingers kweken. Natuurlijk is het ook erg belangrijk om je tuin goed te blijven onderhouden. Vindt jij het werken in de tuin wel leuk? In dit blog lees je meer over tuinieren!

Waarom is tuinieren zo leuk?

Tuinieren is iets wat veel mensen leuk vinden, maar waarom is het nou zo leuk? Allereerst is het natuurlijk erg leuk omdat je lekker in de buitenlucht bezig bent, wat ook nog eens heel gezond is. Het is altijd goed om even in beweging te zijn natuurlijk. Verder is tuinieren ook erg leuk omdat het toch om je eigen tuintje draait, deze moet je natuurlijk wel goed onderhouden. En hoe leuk is het om je tuin mooi en opgeruimd te zien, het werken in je tuin kan je ook veel voldoening geven. Doordat je veel in beweging bent is het ook nog eens heel gezond om te gaan tuinieren. Het kan stress verminderen en je kunt je daardoor gelukkiger gaan voelen. Doordat je in de tuin bezig bent raak je even afgeleid van de dagelijkse dingen die stress veroorzaken. Even lekker met de bladblazer alle bladeren bij elkaar krijgen. Het is gewoon weer even back to basic, lekker even de handjes laten wapperen en goed bezig zijn. Al helemaal als het weer ook nog is goed is is het een enorm leuke bezigheid. 

Heeft tuinieren dan ook nadelen?

Zitten er dan ook nadelen aan tuinieren, eigenlijk vrij weinig. Als je bijvoorbeeld wat ouder bent kan de inspanning van het tuinieren zorgen voor wat klachtjes. Maar in beweging blijven is natuurlijk erg goed als ouder persoon alleen is het oppassen voor blessures. Verder kan het nog zo zijn dat je vies wordt van het tuinieren, maar ook dat is niet heel erg. Na het tuinieren lekker douchen en de eventuele vieze kleding kan zo de wasmachine in. Het komt er gewoon op neer dat tuinieren een hele leuke bezigheid is met weinig nadelen. Uiteraard zul je altijd mensen hebben die het wat minder leuk gaan vinden, maar dat heeft allemaal te maken met persoonlijke voorkeur. Op keizers.nu zijn allerlei spullen die je gaan helpen met het leuk maken van tuinieren. 

You may also like

Comments are closed here.