tuinfeest

Tuinfeest geven? Hoe ben je ervan verzekerd dat het weer jouw feestje niet gaat verpesten?


Voor sommige gebeurtenissen in je leven wil je net wat meer uit de kast halen om bij stil te staan. Een 50e verjaardag, een trouwdag of puur het feit dat we weer een feestje thuis kunnen geven. Niets zo fijn om een dergelijk groter feest buiten, in de tuin, te kunnen organiseren. Helaas heb je dan wel te maken met het Nederlandse weer, wat roet in het eten kan gooien. Vreselijk natuurlijk als je veel energie hebt gestoken in het plannen van het perfecte tuinfeest en het weer werkt niet mee. Je moet goed voorbereid zijn, zodat het slechte weer je grote evenement niet verpest. Heb je al een tuin overkapping in je tuin, dan is er al een ruimte waar men droog kan staan. Heb je die niet, dan kun je misschien wel wat tips gebruiken hoe je een dergelijk buiten feest goed kunt voorbereiden en er kans is op regen… of juist op hitte.

Wil je weten wat voor weer het wordt op de dag dat je buiten een feest gaat geven? Houd dan een van de bekende weer-apps in de gaten. Het is niet onfeilbaar, maar de app zou je een idee moeten geven wat je kunt verwachten op de dag van je feest. Dan weet je ook of je moet zorgen dat iedereen eventueel onder je terrasoverkapping aluminium kan staan.

Regenachtige dagen kunnen wat uitdagender zijn, dus zorg ervoor dat je een back-up plan hebt voor het geval het regent tijdens je feest. Als je een tent huurt, kun je een verregend feest voorkomen. Natuurlijk wil je bij een tuinfeest het liefst ook echt in de tuin staan en niet in een tent in de tuin.  Alhoewel dit wel dé manier kan zijn  om het huisfeest door te laten gaan ondanks het slechte weer.

Een winderige dag kan ook een probleem vormen. Het is niet leuk om achter papieren borden en lege papieren bekers aan te moeten die door de wind door de tuin worden geblazen. Overweeg om het eten te serveren in gewoon servies en bestek of in herbruikbaar plastic in plaats van papier, zodat het zwaarder is. Het is echter het beste om het nog steeds lichtgewicht te houden, omdat de gasten hun borden en drankjes kunnen vasthouden terwijl ze aan het feesten zijn. Je zult op een dag met veel wind, gewoon iets oplettender moeten zijn als je niet je hele tuin vol wegwerpbestek wil hebben liggen.

Natuurlijk kan niet alleen regen een spelbreker zijn. Tegenwoordig hebben we in de zomer steeds warmere dagen, zo warm dat ze ook je tuinfeest kunnen beïnvloeden. Bang dat jouw gasten de hele tijd insecten aan het wegjagen zijn? Houd insectenwerende middelen binnen handbereik, zodat je gasten hier gebruik van kunnen maken als ze dat willen. Pas op voor vliegen. Vliegen die rond je tafels cirkelen zijn onsmakelijk en zal gasten zeker afschrikken. Voor de zekerheid kun je afgedekte drinkbekers en rietjes met dop gebruiken.

Sla voldoende ijs en water in

Op een hete zomerdag is een van de meest voorkomende dingen die mensen vergeten, ervoor te zorgen dat er voldoende ijs en drinkwater is. Maak je diepvries klaar en vul deze met ijs. Begin de avond voor je feest hiermee, zodat er zeker genoeg ijs is tegen de tijd dat het evenement begint!

You may also like

Comments are closed here.