traplift huren

Traplift: kun je die beter kopen of huren?


Met een traplift kunnen ouderen thuis blijven wonen

Trapliften worden in Nederlands steeds populairder. Mensen die op leeftijd komen en thuis willen blijven wonen, hebben baat bij een traplift. Daardoor kunnen ze gewoon in hun eigen vertrouwde buurt blijven wonen. Via de traplift is het namelijk mogelijk om veilig naar boven te komen, in plaats van telkens de trap moeten beklimmen met het risico op valpartijen en ongelukken. Maar als je plannen hebt om een traplift in huis te plaatsen, kun je die dan beter kopen of een traplift huren bij 123trapliften? Zowel aankoop als huur hebben hun eigen voordelen en nadelen. Welke zijn dit?

Voordelen en nadelen van het huren van een traplift

Een traplift huren is vooral aan te raden als je tijdelijk een traplift nodig hebt. Bijvoorbeeld tijdens een revalidatieperiode. Of wanneer je al in de tachtig bent, altijd goed ter been was, maar pas sinds kort problemen hebt met traplopen. Huren is in deze gevallen vaak voordeliger dan een nieuwe traplift kopen. De maandelijkse huurprijs van een traplift bedraagt zo’n honderd euro bij rechte trappen. Zitten er bochten of kronkels in jouw trap, dan kun je rekenen op een huur van zo’n honderdvijftig euro per maand. Dat valt mee! Verder is huren ideaal omdat je op elk gewenst moment de huur kunt op zeggen. Je bent als huurder dus flexibel. Nadelig is huur als je verwacht dat je minstens twee jaar een traplift nodig zult hebben. Dan kun je er beter voor kiezen om een gebruikte traplift aan te schaffen.

Of een traplift aankopen..?

Een tweedehands traplift kopen kan tweedehands al vanaf zo’n 2000 euro voor rechte trappen. Heb je een kromme trap, nog geen traprails en wil je een nieuwe exemplaar aanschaffen, dan ben je al snel meer dan 5000 euro kwijt. Weeg daarom goed af wat wenselijk is in jouw situatie en of de investering die je doet op de langere termijn uit kan. Revalideer je? Dan is kopen financieel vaak onaantrekkelijk!

Kies de voor jou beste optie

Heb je behoefte aan een traplift omdat traplopen steeds moeilijker wordt of onmogelijk is, door toenemende ouderdom of omdat je revalideert van een ongeluk? Kies dan de voor jou meest goedkope en praktische oplossing. Afhankelijk van jouw situatie kan huur of koop een goede oplossing bieden. Succes met jouw traplift en alvast veel woonplezier toegewenst, want je kunt de komende jaren gewoon on je eigen huis blijven wonen!

You may also like

Comments are closed here.