urban jungle

Toe aan iets nieuws in je interieur? Kijk eens naar het Urban Jungle thema!


Ook zo toe aan iets nieuws in je interieur? Heb je de afgelopen jaren zoveel thuis gezeten, dat je behoefte hebt aan een nieuwe uitstraling in huis? Fleur je woonkamer op met grote planten en bloemen. Oftewel een Urban Jungle! De Urban jungle wordt steeds vaker gebruikt door interieurstylisten en veel mensen zijn er helemaal weg van. Het opzetten van een dergelijke stijl in huis is echter soms wat lastiger dan je verwacht. Gelukkig kun je je tegenwoordig online laten inspireren door experts op dit gebied zoals JungleHome, en wij zijn er uiteraard ook voor hulp! Daarom hier een paar tips zodat je huis geen ontplofte jungle wordt, maar juist een groene oase die net wat anders aanvoelt dan de meeste interieurs!

Urban betekent letterlijk stedelijk en ligt ver weg van jungle, natuur en groen. Maar het contrast tussen stedelijk en groen is misschien net het spanningsveld waar we met deze trend naar op zoek zijn. Veel mensen hebben meer behoefte aan groen in huis, nu zien we minder natuur, vooral door het vele thuis zitten van de afgelopen jaren. De combinatie van prachtige planten en bloemen past perfect bij die strakke architectuur in je huis!

De jungle in met orchideeën

Het leuke van de Urban Jungle trend is dat hij heel goed te combineren is met planten en bloemen, zoals prachtige orchideeën. Je kunt dit ook in je eigen woon- of slaapkamer stylen. Het Urban Jungle effect creëer je door vijf of meer orchideeën in een grote pot of schaal te plaatsen. Je kunt er ook voor kiezen om één kleur te gebruiken of een mix van allerlei soorten en kleuren. Wil je er echt een jungle van maken? Kies dan verschillende soorten potten en plaats de orchideeën daar apart in.

Nu horen we je denken, is dit genoeg voor een echte Urban Jungle? Nee, zeker niet! Je kunt natuurlijk nog wel meer bedenken om dit effect te krijgen. Voeg wat planten toe met grotere bladeren, voeg wat meer groen toe aan de orchideeën en mix & match met de potten. Zo kun je je eigen stijl creëren en aanpassen naar je eigen smaak en gevoel.

De perfecte plek!

Super leuk dat je thuis je eigen Urban Jungle hebt kunnen creëren, maar waar plaats je deze? Het leuke van deze trend is dat je hem op veel verschillende plekken kunt plaatsen in je interieur. Op die manier hoef je juist niet heel je woonkamer om te gooien, maar kies juist voor enkele plekken of hoeken waar dit sfeertje goed past. Gebruik bijvoorbeeld in dat lege hoekje in de woonkamer een leuk krukje of tafeltje met dienblad. Of die lege plank boven je bureau? Het is jouw orchideeën jungle, dus helemaal jouw keuze!

Kleine details maken de sfeer in een Urban Jungle

Wat ook een belangrijk onderdeel is om de sfeer te creëren die nodig is voor een Urban Jungle is het gebruik van meubels. Bijzettafels, een salontafel die niet wordt gebruikt, een oud nachtkastje of een onbewerkte houten schaal die doet denken aan de gigantische bomen in het regenwoud. Plaats een elegant goudkleurig beeldje om het jungle interieur helemaal af te maken. Deze onderdelen zijn ideaal om de bloemen en planten te accentueren en er een echte Urban Jungle van te maken in je huis. Zo zie je maar, je kunt het Urban Jungle thema vrij breed inschieten en helemaal naar je eigen smaak gebruiken.

You may also like

Comments are closed here.