led strip

Tips wanneer je LED strips wilt kopen


LED strips zijn tegenwoordig een erg gewilde soort verlichting. Het zijn buigbare kunststof linten of strips waar kleine LED lampjes op geplakt zijn. Er zijn verschillende soorten LED strips te vinden. Deze zijn wit of gekleurd. Wil jij LED strips komen maar weet je niet waar je op moet letten? Lees de tips die te lezen zijn in deze blog!

Bedenk wat de ideale lengte is van jouw LED strip

LED strips zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Je kunt ze vinden van 5 meter tot wel 20 meter. Bepaal hierdoor goed welke lengte LED strip je wilt kopen, dit gaat vaak samen met waar voor je de LED strip wilt gebruiken. Ben je bijvoorbeeld van plan om verlichting onder je bureau te bevestigen? Dan heb je genoeg aan 2 meter. Echter, wil je het voor grotere doeleinden gebruiken, zoals in bijvoorbeeld een gameroom of keet, dan zul je meer meter nodig hebben.

Daarnaast kunnen de LED strips ook ingekort worden. Op de strip staat namelijk vaak met stippellijnen aangegeven waar je het door kunt knippen. Hierbij moet je opletten hoeveel lichten er bevestigt zijn per meter. Dit kan namelijk variëren van 60 lampjes per meter tot wel 420 stuks per meter.

Welke kleurtemperatuur heb je nodig?

Omdat je in de ene ruimte meer en feller licht wilt hebben dan de ander. Je kunt je bijvoorbeeld bedenken dat je op een slaapkamer een rustigere en wellicht romantische kleur wilt hebben dan in een keuken. Er zijn bijvoorbeeld verschillende soorten wit; warm wit (3000K), helder wit (4000K) en koud wit (6000K). Daarnaast kun je er ook voor kiezen om kleurenlicht te gebruiken. RGB+CCT lichten kunnen alle kleuren die mogelijk zijn weergeven, en RGB strips kunnen naast kleurenlicht ook wit weergeven. Verder kun je vaak ook de lichtintensiteit bepalen, dit doe je met de dimbaarheid.

Heb je waterdichte strips nodig?

Als laatst kan het ook belangrijk zijn of je strips waterdicht zijn of niet. Dit zal met LED strips die je op je slaapkamer of woonkamer gebruikt minder van toepassing zijn, echter is dit wel belangrijk voor buitengebruik zoals op veranda’s of pergola’s. Ook zijn waterdichte LED strips belangrijk voor vochtige binnenruimtes zoals de keuken of badkamer. IP44 wordt vaak gebruikt als beschermingsgraad, omdat deze spatwaterdicht is. Ben je op zoek naar een volledig waterdichte LED strip? Kies dan de IP68 Er bestaat ook IP67, deze kunnen maximaal 30 minuten onder water. LED strips van LED24 hebben altijd een soort bescherming.

You may also like

Comments are closed here.