Tips voor het vinden van de beste schilder


Ben jij op zoek naar een goede schilder voor het schilderen van je huis? Het inschakelen van een schilder voor schilderwerk is altijd een goed idee: je hebt er zelf geen omkijken meer naar en je krijgt persoonlijk advies op het gebied van schilderwerk en verfsoorten. Je bent verzekerd van een goede kwaliteit schilderwerk. Maar hoe vind je een goede schilder? In dit artikel lees je handige tips.

Wat kost een schilder?

Allereerst kun je kijken naar de kosten van de schilder. Volgens Schilder-Nu.nl betaal je voor een binnenschilder gemiddeld €35,- tot €40,- per uur of €30,- tot €35,- per m². Voor een buitenschilder liggen de tarieven hoger, dit komt omdat de prijs wordt beïnvloed door de grootte en complexiteit van de klus. Buitenschilderwerken zijn meer werk en vaak lastiger omdat je te maken hebt met kleinere oppervlakten zoals kozijnen. Een buitenschilder kost gemiddeld €40,- tot €50,- per uur of €35,- tot €40,- per m². 

Zoals je misschien al is opgevallen heb je te maken met of een uurtarief of een prijs per m². De meeste schildersbedrijven bieden ook hun diensten tegen beide tarieven aan. Bij het schilderen van grote oppervlakken zoals de gevel of de muur wordt vaak een prijs per m² afgesproken. Bij klussen zoals het schilderen van deuren of de trap rekent de schilder met een uurtarief. Spreek vooraf met de schilder de prijs goed af. Zo voorkom je dat je onverwachts tegen verassingen aanloopt, ook wanneer de schilder meer tijd kwijt is. 

Wanneer je een schilder inschakelt heb je mogelijk recht op het verlaagde btw-tarief. De voorwaarden zijn dat je woning ouder dan 2 jaar moet zijn en dat je de werkzaamheden door een schilder laat uitvoeren. Je betaalt dan 9% btw over de voorbereiding, materialen en het schilderwerk zelf. Meer informatie kun je inwinnen op de website van de Belastingdienst. 

Garantie en keurmerken

Het tweede punt waar je op moet letten wanneer je een goede schilder wilt vinden zijn garantievoorwaarden en keurmerken. Buitenschilderwerk is iedere 5 jaar aan vervanging toe en binnenschilderwerk na ongeveer 7 jaar. Het is daarom belangrijk dat het schilderwerk tussen de onderhoudsbeurten door van goede kwaliteit blijft, zodat het de beschermende functie niet verliest. 

Voordat je de schilderwerken laat uitvoeren is het goed om te informeren naar de garantievoorwaarden. De meeste bedrijven geven garantie: dit betekent dat wanneer het schilderwerk binnen de afgesproken tijd beschadigd de schilder het kosteloos komt herstellen. 

Kijk ook of de schilder die je op het oog hebt keurmerken bezit. De meest bekende keurmerken zijn De Betere Schilder, AF-erkend, VGO-keur en Keurmerk Kwaliteitsvakman. Wanneer een schilder een keurmerk heeft, weet je zeker dat de schilder aan strenge kwaliteitseisen voldoet. Ook voor jou heeft een keurmerk voordelen: denk hierbij onder andere aan een garantieregeling wanneer de schilder failliet gaat. 

Wanneer een schilder geen keurmerk heeft, is het niet per definitie een slechte schilder. Je kunt dan altijd nog op zoek gaan naar reviews binnen je kennissenkring of op het internet. Wanneer je een schilder zonder keurmerk inschakelt, is het belangrijk om de garantievoorwaarden goed af te spreken. 

De locatie van het schildersbedrijf

De laatste tip heeft betrekking op de afstand tussen jou en het schildersbedrijf. Ieder bedrijf rekent voorrijkosten voor de gereden kilometers. Dit lijkt misschien een klein bedrag, maar bij grote projecten bestaat al snel een groot deel van de kosten uit voorrijkosten. Het is dus beter om een schilder te zoeken die bij jou in de regio woont: zou houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk. 

Ben je op zoek naar een schilder bij jou uit de buurt? Op deze website vind je een handig overzicht van alle schilders in Nederland. 

You may also like

Comments are closed here.