kinder kamer behang

Tips voor als je een kinderkamer wil behangen


Naarmate kinderen ouder worden veranderen hun interesses en uiteraard verandert de inrichting van hun slaapkamer ook daarbij. Jonge kinderen kiezen vaak voor dieren fotobehang of een vrolijk patroon, maar als ze ouder worden, kunnen die veranderen in logo’s van voetbalclubs of auto’s. Het is uiteraard leuk om hier in mee te gaan en om de zoveel jaar de slaapkamer van je kind te veranderen. Dat wil je natuurlijk zo doeltreffend mogelijk doen, en daar helpen wij je hieronder bij.

Ga samen op zoek naar het juiste thema

Een van de leukste dingen van de slaapkamer veranderen is samen een thema te bedenken. Kinderen hebben vaak hele duidelijke voorkeuren, het is aan de ouders om daar niet mee over de top te gaan. Is er gekozen voor tijger fotobehang, dan is dat natuurlijk leuk te combineren met wat Afrikaanse elementen in de kamer, maar ga hier niet te ver in.  Voor jonge kinderen zijn er allerlei verschillende soorten thema’s, zoals papegaaien behang, jungle behangpapier voor een heuse avonturen kamer of prinsessen scènes uit Disneyfilms.

Een grote kinderkamer versus een kleine

In grotere kinderkamers kun je makkelijker alle muren met een druk behang beplakken dan bij een kleinere kamer. In kleine kamers is het slimmer om slechtst één muur met leuke of drukke patronen te behangen en de rest van de kamer wat neutraler te laten. Kies hierbij voor maximaal één of twee behangen muren, waardoor de rust in de kamer wordt behouden.

Maximaal twee behangen muren

Kies voor maximaal één of twee te behangen muren, waardoor de rust in de kamer wordt behouden. De andere muren kun je dan schilderen. Als je meer dan twee muren gaat behangen dan maak je een te drukke sfeer die benauwend aan kan voelen, ook voor een kind.

Kies voor duurzaam en niet schadelijk

Zorg dat je behang en behangplaksel kiest dat geen schadelijke stoffen bevat als je een kinderkamer gaat behangen. Zeker bij baby’s en jonge kinderen, maar het is natuurlijk altijd verstandig om hierop te letten. Er zijn genoeg duurzame soorten behangen op de markt, die ook nog eens makkelijk schoon te maken zijn. Het is sowieso goed om te letten of het gekozen behang makkelijk schoon te maken is. Kies voor behang met een lichte coating.

Het behangen zelf

Ga voor een soort behang waarbij je de lijm op de muur kunt aanbrengen, dit maakt het een stuk eenvoudiger dan wanneer je dit op het behang zelf moet doen. Wist je dat er trouwens ook gekleurde behangerslijm bestaat? Deze is gekleurd als ie nog nat is, waardoor je makkelijk kunt zien of je nog een stukje van de wand vergeten bent in te smeren. Vooral als je niet veel ervaring met behangen hebt, is dat een goede tip.

Werk altijd vanuit het raam

Begin bij het behangen met de eerste baan vanaf het raam in de kamer en werk daarna door van het raam af. Het buitenlicht valt hierdoor in de naden en daardoor vallen ze minder op. Als je de banen tegen elkaar aanplakt, dan moet je zorgen dan dat de naden niet overlappen. Ze moeten echt letterlijk tegen elkaar aan plakken. Druk deze naden daarna aan met een nadenroller of een schone doek. Zodra je de baan hebt opgeplakt, druk dan het behang vanuit het midden van boven naar beneden aan. Hiermee druk je luchtbubbels weg. Zorg dat je dit nooit horizontaal doet!

You may also like

Comments are closed here.