kozijnenboer

Tips om tochtproblemen via ramen op te lossen


Tocht door de ramen kan niet alleen zorgen voor een oncomfortabel binnenklimaat, maar ook leiden tot onnodig warmteverlies en hogere energierekeningen. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen om deze tochtproblemen aan te pakken. Zo maak je de woning een stuk energiezuiniger en aangenamer. In het onderstaande artikel delen we 5 praktische tips waarmee je aan de slag kunt gaan.

Tip 1. Controleer op kieren en naden

Controleer eens of er kieren en naden zijn rondom de ramen. Door deze kleine openingen kan erg veel tocht naar binnen komen. Herstel beschadigingen, kit de kieren af en maak kleine openingen dicht om tochtproblemen te verminderen.

Tip 2. Installeer HR++ glas en isolerende kozijnen

De meest effectieve manier om tochtproblemen te verminderen, is door te investeren in HR++ glas in combinatie met isolerende kozijnen van hoogwaardige kwaliteit. Je kunt bijvoorbeeld Profel kozijnen laten plaatsen om direct te profiteren van goede isolatie. Zowel in de winter als in de zomer zal het binnenklimaat veel aangenamer zijn. Bovendien zal de verwarming of airco minder hard hoeven te werken, wat resulteert in lagere energiekosten. Nieuw glas en nieuwe kozijnen zijn dus de investering meer dan waard. Twijfel je of jouw huidige ramen toe zijn aan vervanging? Laat je dan informeren en adviseren door een kozijnen specialist.

Tip 3. Gebruik isolerende raambekleding

Ook isolerende raambekleding kan tocht via de ramen verminderen. Kies voor dikke stoffen of speciale isolerende materialen voor het beste resultaat. Je kunt eventueel twee soorten raamdecoratie met elkaar combineren. Denk aan stijlvolle houten jaloezieën met daaroverheen dikke gordijnen tot aan de grond. Als je beide soorten raambekleding dicht doet, zal het veel minder tochten in huis.

Tip 4. Plaats tochtwerende borstels

Een andere optie is om kleine tochtwerende borsteltjes te plaatsen langs de randen van het raamkozijn. Deze borstels zorgen ervoor dat er minder koude lucht van buiten naar binnen komt. Al zal het effect nooit zo groot zijn als wanneer je de tochtende kozijnen laat vervangen voor nieuwe isolerende varianten.

Tip 5. Plak isolerende tape of raamfolie

Ten slotte kun je overwegen om isolerende tape of raamfolie op de ramen te plakken. Door de warmtereflecterende eigenschappen gaat er minder warmte verloren en komt er minder kou naar binnen. Het is een goede tijdelijke oplossing, maar meestal niet effectief genoeg voor de lange termijn.

Tochtproblemen kunnen erg vervelend zijn, maar er zijn genoeg manieren om het te verminderen of helemaal op te lossen. De beste optie is om te investeren in isolerend glas met bijpassende isolerende kozijnen.

You may also like

Comments are closed here.