gezellige tuin

Tips om je tuin gezellig te maken


Wanneer het warmere weer eindelijk aanbreekt, kunnen velen van ons niet wachten om naar buiten te gaan om te genieten van de zon en de blauwe lucht. Maar dat hoeft niet altijd te betekenen dat je naar het dichtstbijzijnde park moet. Als je de ruimte in je tuin hebt, kun je een prachtig toevluchtsoord creëren voor vrienden en familie om samen met jou van te genieten, terwijl je ook de leefruimte thuis vergroot. Zo is het tegenwoordig makkelijk om je tuin leuk in te richten, bijvoorbeeld door het gebruik van een tuinposter. Om je te helpen het meeste uit je achtertuin te halen, hebben we een aantal ideeën opgeschreven om een ​​gezellige tuin te creëren.

Decoreer

Zoals gezegd zijn er tegenwoordig veel meer opties dan vroeger als het gaat om het leuk inrichten van je tuin. Zo is er de mogelijkheid om een tuinposter te laten maken. Je kunt hier bestaande ontwerpen voor kopen, maar ook eigen foto’s gebruiken. Door het materiaal kunnen deze tuinposters tegen alle weersomstandigheden en breng je wat persoonlijkheid de tuin in!

Tuinsets en kleur

Je zult merken dat veel tuinmeubelsets in verschillende tinten bruin of grijs verkrijgbaar zijn. De mooiste tuinen zijn echter vaak gevuld met een scala aan kleuren en je kunt ook producten kopen die een aanvulling vormen op de natuurlijke omgeving. Van zonnig geel tot levendige blauw- en roodtinten, kies voor meubelsets die je de zit- en eetmogelijkheden bieden die je nodig hebt, maar die ook elke keer dat je de tuin binnenloopt een glimlach op je gezicht toveren.

Een verlengstuk van je woonkamer

Veel huizen met tuinen hebben achterdeuren die uitkomen op de tuin. Het is nu gebruikelijk dat huizen hun interne leefruimte naar buiten uitbreiden, wat buitengewoon eenvoudig is. Als het bedenken van een geheel nieuw kleurenschema te veel werk is, waarom zou je dan niet de tinten gebruiken die al in de woonkamer zijn gebruikt om buiten een gezellige plek te creëren om te ontspannen? Dit zal aanvoelen als een natuurlijke uitbreiding en het lijkt alsof de twee ruimtes niet langer gescheiden zijn, maar een veel grotere ruimte die door iedereen kan worden gebruikt. Zet er bijpassende tuinmeubelen bij en je zult al snel meer tijd buiten doorbrengen dan binnen.

Een gezellige hoek creëren

Er gaat niets boven een knus hoekje en wat voor tuin je ook hebt, het is gemakkelijk om dit te realiseren. Je hebt geen dure meubelsets nodig, maar eenvoudige tuinmeubelen om de gewenste look te creëren. Schuif bijvoorbeeld een paar banken tegen elkaar en gebruik een groot kussen zodat je lekker wegzakt en ontspant. Of bedek gewoon een bestaande bank met kussens en dekens zodat je erin kunt nestelen en je kunt verstoppen terwijl je de wereld aan je voorbij ziet gaan.

Verlichting is erg belangrijk voor het bepalen van de sfeer

Zelfs als de lente pas net is begonnen en de dagen nog kort zijn, kun je nog steeds het meeste uit de tuin halen. Het gebruik van de juiste verlichting kan ervoor zorgen dat je buiten het zomerseizoen ook van je tuin kan genieten. Of je nu vintage verlichting gebruikt of de ruimte decoreert met kerstverlichting, je kunt de tuin verlichten om warmte en dimensie toe te voegen, terwijl je het gezellig en uitnodigend maakt voor mensen om naar buiten te gaan, zelfs als de temperatuur nog niet helemaal zomers is.

You may also like

Comments are closed here.