kaarsen sfeer

Tips om een fijne sfeer in huis neer te zetten!


Naast het feit dat we door de maar voortdurende Corona pandemie allemaal veel meer binnen zitten, is de Nederlandse winter natuurlijk sowieso een tijd waarin we meer tijd in onze woning doorbrengen dan daarbuiten. En dus is het zaak om die woning gezellig en knus te maken. Niets zo fijn dan na een lange dag werken op de bank te kunnen neerploffen en heerlijk te kunnen ontspannen. Om dat te kunnen doen wil je natuurlijk de ultieme sfeer creëeren en met deze blog helpen we je daarmee!

De juiste geur in huis doet wonderen voor de sfeer

Geur doet ongelofelijk veel voor de sfeer in huis. Het is het eerste wat opvalt als je een ruimte betreedt en heeft invloed op al onze zintuigen. En dus is het eerste wat je moet doen om de sfeer in huis te verhogen geurkaarsen kopen. Die zijn er tegenwoordig in de meest uiteenlopende geuren, van frisse bloemen tot traditionele wierook achtige geuren. 

Geur is enorm sfeerbepalend

Voordeel van een geurkaars is dat deze niet slecht is voor de lucht en dus je gezondheid. Dit in tegenstelling tot de hierboven genoemde wierook. Iedereen kent het trucje van makelaars die adviseren om een appeltaart te bakken voor je kopers op bezichtiging krijgt. Hieruit spreekt al hoe belangrijk en sfeerbepalend geur kan zijn.

Maak gebruik van warme kleuren in je interieur, maar overdrijf dit niet

Naast geur is kleur natuurlijk ook heel belangrijk en zeker hoe je dat gebruikt in je interieur. Voor een fijne sfeer moet je, deels, gebruik maken van warme kleuren. Deze kunnen absoluut afgewisseld worden met meer neutrale kleuren zoals zwart, wit en grijs. De warme kleuren kun je op allerlei manieren voorbij laten komen, in de verf die je gebruikt op de muren, of delen daarvan, maar ook in je meubilair en accessoires.

Wat zijn warme kleuren die je kunt gebruiken in je inrichting?

Kleuren die warm aanvoelen zijn bijvoorbeeld oker, oranje en rood, het liefst donker rood. Het beste kun je voor jezelf bepalen welke kleuren je wil combineren en met dat pallet aan de slag gaan. Zorg dat je niet overdrijft, want een ruimte met te veel kleur gaat druk aanvoelen en is daardoor juist niet knus en gezellig.

Een ander heel erg belangrijk element om een fijne sfeer neer te zetten is natuurlijk de verlichting. Iedereen weet dat TL licht vooral erg praktisch is en eigenlijk niet gebruikt moet worden in huis, behalve op de werkplek. Door met warme kleuren licht te werken, kun je wel een fijne sfeer neer zetten. Dit werkt het beste als je met verschillende kleine lichtbronnen werkt, zodat je bepaalde delen van de ruimte wat meer uit licht. Te weinig licht zorgt ervoor dat de ruimte kil aanvoelt en te veel licht maakt deze juist weer sfeerloos. Wanneer je dimlichten op ongeveer de helft van de sterkte aanzet krijg je een mooie lichtsterkte voor een gezellige sfeer in huis.

Uiteraard zul je ook voor verlichting moeten zorgen die wat meer praktisch is als je iets doet waar meer verlichting voor nodig is. Dit kun je opvangen door bijvoorbeeld een plafonniere te gebruiken die alleen aangaat als er veel licht nodig is, maar met dimbare lampen los je dit probleem ook op. Ga je puzzelen? Zet ze dan gewoon iets feller!

You may also like

Comments are closed here.