thuiswerkplek

Thuiswerkplek creëren: wat heb je nodig?


Tijdens deze coronapandemie werkt meer dan de helft van werkend Nederland die normaal gesproken op kantoor werken, thuis. Dit vergt op diverse vlakken een hele aanpassing. Op kantoor zijn meestal alle zaken aanwezig die nodig zijn om je werk goed te kunnen uitvoeren, zoals een goed bureau, bureaustoel, toetsenbord, muis en je eigen opbergruimte. 

Thuis kan dit weleens anders zijn omdat je er nog niet aan gewend bent om thuis te werken of omdat je niet alle ruimte hebt om thuis een kantoor in te richten. Echter is het belangrijk om deze ruimte toch te creëren bij het langer of vaker thuis moeten werken om optimaal je werk te kunnen verrichten en om dit ook in de juiste houding te kunnen doen. Wat heb je nodig voor het creëren van een thuiswerkplek? Kijk samen met je werkgever wat de mogelijkheden zijn om het een en ander aan te kunnen schaffen om ook thuis fijn te kunnen werken.

Wat heb je nodig voor een thuiswerkplek?

Uiteraard heb je naast een bureau en een bureaustoel ook een laptop, webcam, toetsenbord, muis, docking station, laptopstandaard of scherm, externe harde schijf, papiervernietiger, internetverbinding en een headset of koptelefoon.

Een ergonomisch bureau en bureaustoel zijn de belangrijkste punten bij het creëren van een thuiswerkplek. Zorg er altijd voor dat deze verstelbaar zijn in de houding die voor jou het beste werkt om optimaal je werk te kunnen blijven uitvoeren zonder klachten te ontwikkelen. 

Ook een laptop, webcam, toetsenbord en muis zijn uiteraard essentieel. Een webcam en headset of koptelefoon is een stuk belangrijker geworden tijdens corona gezien er vele meetings online gepland worden in plaats van fysiek. Zorg er dan ook voor dat je een webcam hebt van goede kwaliteit en een koptelefoon of headset die goed past. 

Opbergen van documenten

Verricht je werk waarbij veel gebruik wordt gemaakt van gevoelige of geheime documentatie? Zorg er dan ook voor dat je thuis beschikt over een externe harde schijf om je documenten goed en veilig op te kunnen slaan en een papiervernietiger om fysieke papieren op de juiste manier te kunnen vernietigen en af te kunnen voeren. Als je veel gebruik maakt van papierwerk, is het sowieso handig om te zorgen voor opbergruimte en een lockerkast bestellen is hiervoor dan een goede optie.

Ook handig: een laptopstandaard en docking station

Werk je vanaf een laptop? Zorg er dan voor dat je ook beschikt over een laptopstandaard en los toetsenbord of een extra scherm om ervoor te zorgen dat je niet teveel in het kleine laptopscherm gaat kruipen of je houding minder goed wordt omdat je je werk moet verrichten vanaf een klein scherm. 

Om de boel continu tegelijk goed te kunnen opladen is een docking station erg handig gebleken. Hier plug je bijvoorbeeld je laptop, muis of toetsenbord in en deze zorgen ervoor dat ze rechtstreeks worden opgeladen of verbonden met je laptop of extra scherm. Een goede internetverbinding en VPN mag in dit geheel dan ook niet ontbreken, om efficiënt en veilig te kunnen blijven werken. Niets is er zo vervelend als een internetverbinding of wifi netwerk wat niet voldoende werkt om snel je werk te kunnen doen. Een VPN verbinding zorgt ervoor dat je veilig via je laptop kunt werken en de kans op cybercriminaliteit te verlagen.

You may also like

Comments are closed here.