steigerhouten meubels

Steigerhouten meubelen, trendy en exclusief


Steigerhout werd vroeger gebruikt als loopplank in de bouw of als materiaal om aanlegsteigers mee te bouwen, maar door de stoere, robuuste en sobere look werd het ook razend populair als grondstof voor steigerhouten tuinmeubelen. Tegenwoordig zijn steigerhouten meubelen ook buitengewoon trendy geworden in de woonkamer en binnenshuis. Met steigerhout worden er bovendien exclusief design op maat gemaakt.

Minder onderhoud

Doordat er binnenshuis minder luchtvochtigheid heerst, zullen meubelen uit steigerhout net genoeg ‘werken’ (uitzetten en krimpen) om het zijn stoere look te geven. Daardoor krijgt het soms wat meer typische naden. Dat staat perfect in een robuust interieur. Steigerhouten meubelen worden behandeld met olie of beits en er bestaan verschillende producten om uw steigerhouten meubelen na te behandelen zodat ze er altijd even goed en sfeervol blijven uitzien. Wit geverfd steigerhout geeft een wat frissere look aan steigerhout en het ziet er ook gewoon strak en mooi uit.

Steigerhout ook binnenshuis

Dankzij de populariteit van steigerhout is er een groot assortiment aan steigerhouten meubels voor binnenshuis voorhanden op de markt. Naast tuinmeubelen, loungebanken en inrichtingen hoef je niet langer af te zien van woon- en eetkamermeubelen, slaapkamer- en badkamermeubelen, kleinmeubelen,  tafels, TV meubelen, salontafels, dressoirs, kasten, meubelen voor de kinderkamer of bureau’s. En je hoeft ook niet te blozen als je jouw gasten in deze omgeving ontvangt. Steigerhout heeft karakter en is uiterst sfeervol en rustiek.

Modern en ecologisch

Met het warmte element ‘hout’ hebben steigerhouten meubelen een natuurlijk en ecologisch karakter. De strakke en gladde oppervlakken zijn modern, functioneel en makkelijk te reinigen. Deze vlakken geven een solide en krachtige, robuuste look die vaak Scandinavisch of marien aandoet. Met een beetje creatieve vaardigheid tovert men met steigerhout een interieur om tot een frisse omgeving voor levensgenieters waar het goed verblijven is. Bovendien zijn steigerhouten meubelen ook veel en veel steviger en daardoor duurzamer – dan – bijvoorbeeld – dunne fineerhouten meubeltjes. Zo kies je voor kwaliteit en ecologische duurzaamheid. 

Exclusief

In België en Nederland kan men nu exclusieve steigerhouten meubelen laten vervaardigen voor persoonlijke woonprojecten, voor de inrichting van winkels, projecten, kantoor, café of bar en dat volledig naar de persoonlijke noden en wensen van de klant. Steigerhout heeft als voordeel dat de meubels ook best wat groter mogen en kunnen zijn. Meubelen Dijkhuis uit Haaksbergen bijvoorbeeld hanteert al jaren de hoogste maatstaven voor de industrië​le creatie en ontwikkeling van exclusieve meubels uit steigerhout. In hun ruime productiehal beschikken ze hiervoor zelfs – onder meer – over een kussenmakerij. Maatwerk ligt hierdoor binnen het bereik van ieders budget.

You may also like

Comments are closed here.