wastips

Slimme tips voor als je veel moet wassen


Groeit de was je ook wel eens boven het hoofd? Ben je iedere dag in de weer en lijkt er geen einde te komen aan de hoeveelheid was? Dan kun je vast en zeker wel wat tips gebruiken om het wassen en drogen makkelijker te maken. In dit artikel vind je slimme tips voor als je veel moet wassen. 

Een groter laadvermogen

De meeste wasmachines voor huishoudelijk gebruik hebben een laadvermogen variërend van 5 tot 8 kilo. Als je echter een groot gezin hebt, of de was doet voor een restaurant, hotel, sportclub of de hele familie, heb je daar uiteraard niet genoeg aan. Het laadvermogen is een indicatie van de hoeveelheid was dat in de trommel past. Als je veel wast hebt, is het verstandig om een wasmachine uit te kiezen waar simpelweg meer was in past. Dat is efficiënter en uiteindelijk voordeliger. Een 9 kg wasmachine kan al een groot verschil maken als je nu een wasmachine gebruikt met minder laadvermogen. Als dit nog niet genoeg is, kun je uiteraard ook twee aparte wasmachines overwegen. 

Meerdere wasmanden

Een van de meest vervelende taakjes bij het wassen van kleding is het sorteren van de was. Maar wat nu als je die taak eens zou vergemakkelijken? Door meerdere wasmanden aan te schaffen, creëer je de mogelijkheid om de was vooraf al te sorteren. Instrueer iedereen in het gezin over de verschillende wasmanden voor verschillende soorten was en de was hoeft voortaan niet meer gesorteerd te worden. Dat scheelt enorm veel tijd en moeite. 

Een efficiënte droger

Een droger in huis maakt het wassen een stuk efficiënter en makkelijker. Niet langer meer hoeft alle was aan de waslijn te drogen; je kunt de meeste textiel simpelweg drogen in de wasdroger. Qua drogers heb je ruime keuze aan merken, soorten en laadvermogen. Kies een droger die past bij jouw wensen en budget en je zult zien dat het wassen en drogen van alle kleding en textiel voortaan een stuk makkelijker wordt.

Klusjes overslaan

Als je echt overweldigd bent door de hoeveelheid was op dagelijkse basis en je niet weet waar je de tijd vandaan moet halen, vraag je dan eens af in hoeverre dit allemaal nodig is. Is het opvouwen en strijken van de was een noodzakelijkheid of kun je dit ook overslaan? Door de was niet meer te strijken, spaar je heel veel tijd uit. En door sommige items niet meer op te vouwen, wordt de was doen ineens een stuk minder intensief. Sokken, ondergoed, washandjes en handdoeken hoeven niet per se opgevouwen te worden voordat ze in de kast worden gelegd. Vraag jezelf af of je het proces makkelijker en sneller kunt maken door dit soort klusjes achterwege te laten.

Iedereen helpt mee

Het huishouden gaat een stuk sneller als iedereen in het gezin zijn of haar steentje bijdraagt. Uiteraard is het belangrijk dat de partners elkaar ondersteunen en de taken zo eerlijk mogelijk verdelen, maar onderschat ook de kinderen niet. Al vanaf een jaar of 3 kunnen ze prima meehelpen in het huishouden met eenvoudige taken. Vaak vinden ze het nog leuk en gezellig ook! Besteed bepaalde klusjes uit, zoals de was opvouwen, en leer kinderen het belang van taakjes en verantwoordelijkheden nemen.

Maak de was leuk

Het is natuurlijk vervelend als je dag in dag uit met zoveel was bezig bent. Daarom zijn deze tips om de was makkelijker en efficiënter te maken zo’n uitkomst. Maar het kan ook zeker helpen om het wassen zelf een stuk leuker te maken. Maak de badkamer of het washok een prettige ruimte om te vertoeven en maak van de activiteit een leuk iets. Zet jouw favoriete show op tijdens het vouwen van de was of luister een interessante podcast als je de wasmachine en droger inlaadt. Zo vliegt de tijd voorbij. 

You may also like

Comments are closed here.