Sfeervol wonen met trendy raamdecoratie:


Raamdecoratie zorgt voor meer sfeer in huis. De meeste mensen schaffen raamdecoratie aan om de sfeer in huis te verhogen. Vroeger had je “alleen maar vitrage en gordijnen” die je voor het raam kon hangen. Tegenwoordig heb je buiten vitrage of gordijnen ook de keuze uit andere raamdecoratie zoals: (duo) rolgordijnen, plissés, horizontale jaloezieën en vouwgordijnen. Je kunt hiermee je woning helemaal naar jouw smaak inrichten. Natuurlijk is de ene vorm van raamdecoratie makkelijker te bevestigen en op te hangen als de andere. Ook kan de ene raamdecoratie meer dienen als zonwering als de andere. En daarmee blijkt dat raamdecoratie niet alleen wordt aangeschaft voor de sfeer. Het wordt in veel gevallen ook gebruikt als zonwering. In de avonduren zorgt raamdecoratie ervoor dat er niet naar binnen gekeken kan worden. Tegenwoordig kun je ook elektrisch bedienbare raamdecoratie aanschaffen. Elektrisch bedienbare raamdecoratie zorgt voor meer comfort én veiligheid in je woning.

Wat zijn de voordelen van raamdecoratie?

Laten we voorop stellen dat elke soort raamdecoratie zijn eigen specifieke voordelen heeft. Gelukkig is niet iedereen gelijk en heeft ook niet iedereen dezelfde smaak. Dat is ook de reden dat er meerdere soorten raamdecoratie op de markt zijn. Zo kan iedereen de voor hem of haar geschikte raamdecoratie vinden. Veel mensen kiezen raamdecoratie, zoals eerder al gezegd, voor de sfeer. Maar raamdecoratie zorgt ook voor privacy. Nederlanders zijn erg gesteld op grote ramen met veel licht maar ook op privacy. Met de juiste raamdecoratie wordt inkijk tegen gegaan. Wanneer inkijk wordt tegengegaan kan men van buitenaf niet zien wat of wie er in huis aanwezig is. Het dievengilde zal dan ook niet zo gauw jouw huis binnengaan. Door raamdecoratie wordt ook het zonlicht gefilterd. Hierdoor loopt de temperatuur in de zomer minder snel op terwijl de raamdecoratie in de winter de kou tegenhoud. 

Elektrische raamdecoratie zorgt voor nog meer comfort

Als jouw slaapkamer is voorzien van een verduisterend rolgordijn dan is je kamer lekker donker als je gaat slapen. Ook bij het wakker worden is je slaapkamer nog donker. Maar zou het niet fijn zijn dat het rolgordijn langzaam opent wanneer het tijd is om op te staan. Zo kun je langzaam wennen aan het licht. Wakker worden door licht zorgt voor een energiek begin en is goed voor je humeur. Met een elektrisch rolgordijn is dat mogelijk. Elektrisch bedienbare gordijnen of rolgordijnen hebben het voordeel dat je de gordijnen via je Smartphone op afstand kan aansturen. Je kan er een tijdslimiet aan toevoegen. Makkelijk en veilig als je op vakantie gaat. Maar ook als je ’s morgen weggaat in de regen en tijdens de dag de zon flink gaat schijnen kun je met de app op je Smartphone eenvoudig de gordijnen sluiten. 

Vele soorten raamdecoratie eenvoudig op afstand te bedienen

Je kunt veel soorten raamdecoratie op afstand bedienen met Smart home van Somfy. Bedienen op afstand kan met een afstandsbediening, je Smartphone of je stem. Elektrisch bediende ramendecoratie is helemaal praktisch wanneer je niet makkelijk bij de raamdecoratie kan komen omdat daar bijvoorbeeld een bank voor staat. Zeker voor mensen die minder mobiel zijn is elektrisch bedienen van raamdecoratie ideaal. Je kunt raamdecoratie zoals gordijnen, vitrage, rolgordijnen, plissés, horizontale jaloezieën en vouwgordijnen elektrisch bedienen. Wanneer je kiest voor de rolgordijnen van Somfy kun je kiezen uit een brede verzameling van licht filterende stoffen tot volledig verduisteren. Rolgordijnen kunnen ook worden gebruikt voor grotere raam oppervlaktes en dan is een elektrische bediening erg fijn. Vooral bij mensen met een wat strakker interieur zijn rolgordijnen heel gewild omdat deze raamdecoratie zorgt voor een strak uiterlijk. Met een druk op de knop zorg je voor de juiste lichtinval.

You may also like

Comments are closed here.