Sfeervol wonen met een ronde tafel van eikenhout!


Wat is er nu sfeervoller wonen dan een prachtige eiken (eetkamer)tafel? Wanneer je op zoek bent naar een prachtige eiken tafel, moet je zeker even een kijkje nemen bij EIKENvakman.nl. Hier vind je namelijk een prachtige collectie met alle eikenhout soorten, diktes, afmetingen, afwerkingen en natuurlijk ook vormen. Wil je meteen een kijkje nemen, dan vind je hier alle eiken tafelbladen van EIKENvakman.nl >>. Weet je nog niet precies voor welk type tafelblad je wilt gaan, dan moet je zeker wanneer je een sfeervolle tafel zoekt, zeker eens een ronde tafel overwegen! 

Sfeervol wonen met een ronde tafel.

Een ronde tafel is ideaal voor een sfeervolle & warme uitstraling en een gezellige eetkamertafel. Een rond eiken tafelblad is echt weer aan’t opkomen in Nederland. De ronde vormgeving oogt warm, sfeervol en natuurlijk, zeker in combinatie met de rustieke uitstraling van (rustiek!) eikenhout. Met de ronde vorm kan iedereen aan tafel elkaar aankijken, wel zo gezellig! Daarnaast is een ronde eiken tafel ruimtebesparend t.o.v. een rechte tafel, ideaal dus om een kleine ruimte optimaal te benutten en sfeervol aan te kleden. Uiteraard zijn er ook wat ‘praktische voordelen’ van een rond eiken tafelblad te benoemen, zo zijn er geen ‘harde hoeken’ waar men (vooral kinderen!) zich aan kunnen stoten.

En het onderstel dan?

Bij een ronde tafel hoort natuurlijk een centrale tafelpoot, ook wel middenpoot en tafelonderstel genoemd. Bij EIKENvakman.nl vind je, naast een mooie collectie eiken tafelbladen, ook onderstellen speciaal geschikt voor ronde tafelbladen. Dit betreft veelal het ‘dubbele kruismodel’ en die vind je bij ons zowel in eikenhout als gecoat staal. Vooral het (zwart) gecoat stalen onderstel is momenteel erg populair, zeker ook omdat deze een stoere uitstraling heeft en – samen met een rond eiken tafelblad – echt een bijzondere eetkamertafel realiseert. 
Omdat wij gek zijn op die stoere uitstraling ontvang je bij ons de stalen tafelpoten met lasnaden, houdt hier dus rekening mee. Er zijn ook aanbieders die deze lasnaden verwijderen, waarna de tafelpoot gecoat wordt en je een ‘strakke’ stalen tafelpoot ontvangt zonder lasnaad. Wij vinden juist dat die mooie en ‘zichtbare lasnaden’ actief bijdragen aan de stoere & robuuste look van de tafelpoten. Wij hanteren hierbij relatief ‘grove’ lasnaden van ongeveer 3 mm dik en ook zijn ze niet altijd kaarsrecht en kunnen oneffenheden bevatten. Ook stalen tafelpoten online bij EIKENvakman zijn snel online en verkrijgbaar voor de beste prijs!

You may also like

Comments are closed here.