tuin stijlen

Screens, overkappingen en andere manieren om je tuin te stylen!


Terwijl jij nu enkel denkt aan de lampjes in jouw kerstboom, denken de interieur fanaten al aan aankomend voorjaar. Want voor je het weet, begint de lente en kun je niet wachten om de tuin in te duiken. Wij geven je een aantal leuke ideeën waar je voor kunt sparen! 

#1: Zonwering voor binnen én buiten

Aan de start van de lente zul je nog niet snel in je tuin gaan zitten. Met temperaturen van 10 tot 12 graden schijnt het zonnetje al wel, maar is het nog iets te fris om buiten te relaxen. Maar voor je het weet, stijgen de temperaturen. Zowel buiten als binnen. Om de warmte buiten te houden, kun je denken aan screens. Deze vorm van zonwering plaats je aan de buitenkant van het raam. Ze nemen geen extra ruimte in beslag, zoals een zonnescherm dat wel doet, en isoleren ook erg goed. En extra fijn: de nieuwste modellen werken op zonne-energie. Nog duurzaam ook! 

Voor buiten kun je denken aan een parasol, een zonnedoek of een op maat gemaakte overkapping. Uiteraard afhankelijk van je budget en natuurlijk de grootte van je tuin. 

#2: Meer groen in de tuin

Nederlanders betegelen massaal hun tuinen. Lekker onderhoudsarm, maar ook behoorlijk saai als je het ons vraagt. Zodra het begint met regenen, kan het water nergens heen. En in de zomer zijn de tegels zo warm, dat je niet eens met blote voeten in je tuin kunt lopen. Dit jaar moet het anders. Er moet meer groen in de tuin! 

Je hoeft daarbij niet je gehele tuin op de schop te gooien. Je kunt een aantal tegels uit je tuin halen, waarbij je een stukje groene tuin creëert. Bomen geven extra schaduw in de tuin. Het duurt wel even voordat bomen de gewenste hoogte hebben behaald. Je kunt dan ook kiezen voor wat kleine plantjes of misschien zelfs een moestuin! Leuke hobby en goed voor de portemonnee. 

#3: Trendy sfeerverlichting

Na 21 december, de kortste dag van het jaar, wordt het langzaam maar zeker weer later donker. Toch moet je er nog even op wachten voordat je tot 9 uur ‘s avonds, zonder verlichting, nog buiten kunt zitten. Om die periode te overbruggen, is sfeerverlichting in de tuin een must. Spotjes, wandlampen, lichtsnoeren.. Het kan allemaal! En hoe warmer het licht, hoe gezelliger de uitstraling. Waar kies jij voor?

You may also like

Comments are closed here.