zonnepanelen

Redenen om zonnepanelen op jouw dak te leggen


Zonne-energie is aantrekkelijk. De duurzame ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat zonnepanelen heel normaal zijn geworden in het Nederlandse straatbeeld. Het is natuurlijk ook een belangrijk middel in de oplossing van het klimaatprobleem. Zelf stroom opwekken kan veel doen. Je koopt de zonnepanelen natuurlijk niet zomaar. Wanneer je eraan begint, dan zal je toch het nodige moeten ontdekken erover, bijvoorbeeld over zonnepanelen subsidies. De volgende 6 redenen kunnen je in ieder geval helpen erbij.

1 Blijvende vorm van geldbesparing

De prijzen voor energie blijven stijgen. Dit komt doordat fossiele brandstoffen schaarser worden. De prijzen zijn alleen maar hoger en hoger geworden. Dankzij zonnepanelen is de energierekening te verlagen. Dat komt doordat je eigen energie opwekt. Wanneer de prijzen blijven stijgen, dan heeft dat op jou minder invloed. In 6 tot 7 jaar heb je de kosten terugverdiend. De zonnepanelen gaan 25 jaar mee, dus dat haal je er dan gemakkelijk uit.

2 Verhoging van de woningwaarde

Informeren bij Zonduurzaam kan veel opleveren. Zo leer je dat een woning met zonnepanelen meer waard is. Het energielabel wordt beter, bijvoorbeeld. De waardevermeerdering kan zelfs verder oplopen dan alleen de aanschafprijs van de zonnepanelen. Dat maakt de investering dus wel heel aantrekkelijk. Ieder euro die je bespaart, kan je woningwaarde met twintig euro verhogen.

3 De wereld duurzamer maken

De klimaatverandering wordt steeds duidelijker. Kolencentrales zorgen voor heel veel broeikasgas. Daarnaast stoot het waterstofsulfide uit. Dit is allemaal geen goede zaak. Als consument kan je wel het nodige doen, namelijk overstappen op duurzame energie. Zonne-energie is schoon en stil. Dit betekent dat met zonnepanelen op het dak de afhankelijkheid van vervuilende fossiele brandstoffen veel kleiner wordt.

4 Minder afhankelijkheid van energiebedrijven

Met eigen zonnepanelen ben je niet langer heel erg afhankelijk van energiebedrijven. Onafhankelijkheid is altijd een goede zaak. Het is bijvoorbeeld een manier om geen hinder van stroomstoringen te hebben. Zeker niet wanneer je stroom in een accu opslaat. Zo heb je geen netstroom nodig. Ook hebben prijsstijging veel minder vat op je. Je gebruikt namelijk veel minder stroom omdat je zelf een voorziening hebt. De energiebedrijven kunnen je dus niks maken.

5 Profiteren van de voordelen

Er is geen subsidie meer op de aankoop van zonnepanelen. Als particuliere gebruiker is het wel zo dat de BTW op de installatiekosten is terug te vragen. Die kan je in het geheel terugkrijgen. Dit is omdat je de stroom kan terugleveren wanneer je meer opwekt dan gebruikt. Dit maakt van jou een ondernemer en op die manier heb je dus recht op teruggave van de BTW. Wanneer je meer opwekt dan verbruikt, dan mag je dat terug leveren aan het net en krijg je daar een vergoeding voor geboden. De regeling hang wel af van de energieleverancier. Dit kan dus per situatie verschillen. Het is dus belangrijk om dit uit te zoeken.

You may also like

Comments are closed here.