shutters

Raamdecoratie voor zonwering en privacy


Shutters zijn eigenlijk een soort luxaflex waarmee je maximaal zicht naar buiten of juist privacy creëert. Je kunt daarbij kiezen uit verschillende stijlvolle texturen en je kunt makkelijk multifunctionaliteit in je interieur aanbrengen met dit type raambekleding. Shutters zijn elegant, tijdloos en passen bij veel interieurstijlen en –smaken en roepen vaak direct een gevoel van luxe op. Benieuwd naar wat dat gevoel inhoudt? Lees dan verder!

Wat zijn shutters?

Shutters worden ook wel klapluiken of binnenluiken genoemd en hebben vaak een landelijke uitstraling. Typerend aan dit soort raamdecoratie is dat de lamellen verstelbaar zijn, waardoor ze in staat zijn om het zonlicht dat binnenkomt te ‘kantelen’.  Op deze manier kun je de hoeveelheid licht zodanig regelen dat het mooi naar binnen valt of dat je er juist geen last van hebt. Ideaal én een echte toevoeging aan het interieur en de sfeer in de ruimte. Shutters zijn een elegante raamdecoratie die tegelijkertijd ook nog eens erg functioneel zijn. Dit zijn dan ook gelijk twee grote pluspunten. 

Bepaal de gewenste hoeveelheid lichtinval 

Doordat de lamellen getuimeld kunnen worden, is de hoeveelheid licht dus volledig naar wens aan te passen. Wil je vrij zicht naar buiten creëren of heb je juist behoefte aan privacy? Shutters zijn makkelijk volledig te openen en kunnen een ruimte grotendeels verduisteren zodra je ze sluit. Erg handig dus voor in een woon-, slaap- of badkamer! 

Voor wie extra lichtinval wenst, is het handig om te kiezen voor shutters met twee gedeelten lamellen die afzonderlijk van elkaar getuimeld kunnen worden. Ben je gezegend met veel zonneschijn op je huis? In de zomer dienen ze als perfecte zon- en warmtewering.

Ontwerp zelf de raamdecoratie 

Vaak willen we ons huis een individuele en unieke uitstraling geven. Dit kan gepaard gaan met ongewone vormen en afmetingen van erkers, serres en ramen. Heb jij hoge ramen, draai-kiep ramen, dakramen, brede ramen of ramen met afwijkende vorm? Voor ieder type raam is er een oplossing met shutters, omdat ze op maat worden gemaakt indien nodig en zowel in als op het kozijn geplaatst kunnen worden. Door de verschillende montageframes en zijstijlen van de shutterpanelen worden de lichtkieren geminimaliseerd, wat erg handig is voor in bijvoorbeeld de babykamer.

Ga je voor kunststof, mdf of hout raamdecoratie? 

Ga jij voor elegante, witte shutters of juist voor een robuuste stijl met zwarte lamellen? De keuze in shutters is enorm en er is een uiteenlopende keuze aan stijlvol geverfde en gebeitste afwerkingen. Daarnaast zijn shutters verkrijgbaar in verschillende lamelbreedtes. Qua materiaal zijn de meest voorkomende kunststof, mdf of hout. 

Ben je op zoek naar sfeer en elegantie in je huis? Dan zijn houten shutters de ideale raamdecoratie voor jou! Ze verfraaien namelijk elk raam en interieur. De gebruikte houtsoorten ondergaan vaak een drogingsproces om ze bestand te maken tegen de condities van de gebruiksomgeving. Daarnaast worden houten shutters meestal voorzien van uv-remmers om kleurvervaging tegen te gaan. Zo zijn jouw houten shutters verzekerd van een lange levensduur. 

Ben je op zoek naar een juiste zonwering, maar wil je tegelijkertijd een mooie toevoeging aan je interieur hebben? Kies dan voor shutters. Met shutters houd je de temperatuur in je woning aangenaam en heb je tevens een sfeervolle raamdecoratie.

You may also like

Comments are closed here.