overstappen van energieleverancier

Overstappen van energieleverancier loont!


Het einde van het jaar komt er weer aan en dat betekent dat er ook weer overgestapt kan worden van energieleverancier! Veel Nederlanders vergeten ieder jaar weer over te stappen maar vergeten daarbij dat ze ook het komende jaar weer flink wat euro’s te veel zullen betalen voor de energierekening. Uit onderzoek is gebleken dat overstappen van energieleverancier eigenlijk in iedere situatie geld oplevert, je bent dus eigenlijk een dief van je eigen portemonnee als je dit niet doet! Het jaarlijks overstappen van energieleverancier kan op verschillende manieren geld opleveren, denk hierbij aan hernieuwde tarieven en welkomstcadeaus.

Hernieuwde tarieven

Ieder jaar is er weer een fluctuatie te zien in de energieprijzen. Deze fluctuatie wordt ook doorgerekend in de energieprijzen die worden doorgerekend aan de consument. Hou daarom ook ieder jaar goed in de gaten wat de energiemarkt doet. Als gedurende het jaar de energieprijzen enorm gedaald zijn, zoals in 2020 het geval was, dan is met 100% zekerheid te stellen dat je aan het eind van het jaar een veel lagere prijs voor je energie kunt betalen. Als de energieprijs gedurende het jaar amper gewijzigd is of duurder is geworden, dan kan het zijn dat het op het gebied van de hernieuwde tarieven niet per se aantrekkelijk is om over te stappen.

Welkomstcadeaus

Ondanks dat het soms wat betreft de hernieuwde tarieven is het toch ieder jaar aantrekkelijk om over te stappen. Dit komt omdat je bij het afsluiten van een nieuw abonnement vaak kan genieten van energie aanbiedingen. Deze aanbiedingen zijn door energieleveranciers bedacht om consumenten naar zich toe te trekken. Deze welkomstcadeaus uiten zich vaak in kortingen gedurende het jaar of eenmalige cadeaus. De cadeaus kunnen variëren van een geldbedrag, kortingskaarten maar ook bijvoorbeeld game consoles! Kies dan ook van tevoren je energiemaatschappij uit op basis van de maatschappij waar je de meest voordelig uit zult zijn, of op basis van het welkomstcadeau waar je op dat moment het meeste aan hebt!

You may also like

Comments are closed here.