tuin afrastering

Op zoek naar goede tuinafrastering?


Een opgeruimde tuin is fijn om in te zitten en bovendien prettig om naar te kijken. Vaak wordt voor een strak, modern tuinontwerp gekozen voor materialen als beton en leisteen. Maar wat als je nu liever een natuurlijke uitstraling aan je tuin geeft? Waarbij de klemtoon wordt gelegd op de kleurrijke en bloemen en het groen van de planten? In dat geval kies je voor tuingaas. En om het helemaal af te maken, plaats je een kippenren in de tuin met speciaal kippengaas.

Wanneer kies je voor tuingaas?

Tuingaas kun je op verschillende manier in je tuin toepassen. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken om een omheining in de tuin te maken. In dat geval plaats je het gaas over de hele lengte van het stuk grond dat je afscheiden. Om de drie meter plaats je een stevige paal, waar je het gaas aan vastmaakt. Tuingaas is ook heel geschikt om tegen een bestaande schutting te bevestigen. In dat geval dient het als ondersteuning voor een klimplant, zodat de schutting niet aangetast wordt door de plant. En je kunt de plant beter leiden. Wil je toch een modern tintje geven aan je tuin, dan kun je bepaald type tuingaas ook gebruiken als korf waar je stenen in plaats. Op die manier kun je bijvoorbeeld een afscheiding maken tussen het terras en de rest van de tuin.

Wat is kippengaas?

Kippengaas is in eerste instantie bedoeld om te gebruiken bij een kippenhok. De maaswijdte is afgestemd op de kippen. Zo houd je de kippen in de ren. Maar als je de juiste maaswijdte kiest, dus bijvoorbeeld zestien millimeter, dan voorkom je dat andere dieren als muizen de ren juist in kunnen komen. Kippengaas wordt tevens vaak gebruikt om jonge aanplant te beschermen. Het kippengaas wordt dan als een koker om de plantjes of boompjes geplaatst. Kippengaas staat bekend als een zilverkleurig gaas. Toch is het eveneens verkrijgbaar in het zwart. Het voordeel hiervan is dat je eenvoudiger door zwart gaas heen kunt kijken. Dus zelfs als je een kippenhok in je tuin zet, heb je met zwart kippengaas een onopvallend zicht op je kippen.

Het gemak van tuingaas

Tuingaas is verkrijgbaar op rollen tot vijfentwintig meter. Hierdoor kun je relatief eenvoudig langere afstanden overbruggen. Dit maakt tuingaas, maar ook kippengaas, het ideale product als je een grotere tuin hebt en je wilt bijvoorbeeld een stuk grasland afzetten om geiten of pony’s te laten grazen. Of je maakt een groot kippenhok. Je kunt het bovendien gemakkelijk zelf doen. Het gewone tuingaas is, net als het kippengaas, in verschillende hoogtes verkrijgbaar. Dat gaat van vijftig centimeter hoogte tot twee meter hoogte. Zo is er altijd wel een rol tuingaas of kippengaas dat aansluit bij het doel dat je hebt. 
Let bij de keuze niet alleen op de kleur maar ook op het materiaal. Tuingaas en kippengaas zijn over het algemeen verzinkt en kunnen voorzien zijn van een gekleurde coating, zoals groen of zwart. Er is echter ook volledig kunststof gaas verkrijgbaar. Dit is heel goed bruikbaar voor het maken van kuikenhokken. Voor een compleet kippenhok is het raadzaam om verzinkt gaas te gebruiken, zodat het ongedierte het gaas niet aan kan tasten.

You may also like

Comments are closed here.