terrasoverkapping tuin

Op deze manier haal je nog meer uit de tuin 


Haal het maximale uit de tuin bij je woning, daar deze ruimte je veel te bieden heeft. Je kinderen spelen er met hun vrienden en vriendinnen, je partner maait het gazon of geniet van de verse groente uit de moestuin, jij leest er je favoriete tijdschrift en geniet hier van de zon, enzovoorts. Lang niet altijd wordt de ruimte in de tuin optimaal benut. Denk aan tuinen met uitsluitend bestrating. Zonde, want je hebt baat bij een aantal borders met planten en heesters. Wist je dat dit het klimaat in de tuin ten goede komt op warme zomerdagen? Overweeg daarnaast eens een blokhut- of tuinhuis met overkapping te plaatsen. Het biedt je de ruimte om spullen op te bergen, zodat deze aan het eind van de dag niet in de tuin blijven slingeren. In dit artikel lees je er meer over. 

Losse overkapping of een overkapping aan huis 

Naast de mogelijkheid te kiezen voor een blokhut- of tuinhuis met overkapping, kan ook een losse houten- of aluminium overkapping interessant zijn. De overkapping biedt je beschutting tijdens een buitje in de zomer en biedt de ideale plek om aan het begin van de avond de vuurkorf aan te steken. De warmte zal onder de overkapping blijven hangen, waardoor je pas laat op de avond naar binnen hoeft te gaan. Een losse overkapping kun je tegen je woning aan monteren. In het geval van een aluminium overkapping zou je voor beglazing kunnen kiezen aan de open zijden van de overkapping. Op deze manier tover je de overkapping in een mum van tijd om tot een complete tuinkamer. Handig in het vroege voorjaar en de herfstperiode. In de zomer zet je de wanden open. 

Moderne overkapping met lamellen dak 

Een andere moderne oplossing is een overkapping met een lamellen dak. Ben jij bekend met dit type overkapping? Het voordeel van deze lamellen is dat ze in vergelijking met een houten overkapping minder zonlicht tegenhouden. Dit merk je in huis. Daarbij laten de lamellen de warmte in de zomerperiode ontsnappen. Daar waar de warmte bij een glazen dak lang blijft hangen. 

Zorg voor meer groen in de tuin met een gazon 

Wanneer je momenteel een groot terras en relatief weinig groen in de tuin gebruikt, loont het om een deel van het terras te vervangen door een gazon. Het groen heeft de fijne eigenschap dat dit geen warmte vasthoudt. Ongeacht of het om gras of bijvoorbeeld heesters gaat. Tegels houden de warmte daarentegen wel vast. 

You may also like

Comments are closed here.