overkapping

Ook met minder goed weer genieten van je tuin


Ben je echt een buitenmens en wil je optimaal van je tuin kunnen genieten, ook in de winter of met regen? Er zijn meerdere mogelijkheden om optimaal van je tuin te genieten, ook wanneer het weer even niet mee zit. In dit blog leggen we uit welke opties je hebt. Op deze manier houd je weer budget over voor iets anders.

Overkapping

Heb je genoeg ruimte in je tuin, dan kunnen terrasoverkappingen en goede toevoeging zijn voor in je tuin. Een terrasoverkapping heb je in verschillende modellen en kunnen helemaal op maat en naar persoonlijke wens gemaakt worden. Het is niet alleen een plekje voor als het regent, maar het kan door middel van zonwering ook dienen als een heerlijke schaduwplek tijdens de zomer. Je kan er ook voor kiezen om er schuifdeuren met een tochtstrip in te laten plaatsen, zodat er een extra ruimte aan je huis wordt gecreëerd, waar je zowel in de winter als zomer met vrienden kan gaan zitten. 

Paviljoen

Is een terrasoverkapping toch niks voor jou, dan kun je ook kiezen om een paviljoen in je tuin te laten aanleggen. Het verschil met terrasoverkapping is dat een paviljoen los staat van je huis en los in de je tuin wordt aangelegd en je dit ook weer makkelijker kan verplaatsen indien je dat nodig vind. Een paviljoen zijn in verschillende soorten materialen beschikbaar, zoals hout of aluminium. 

Tuinhuis met overkapping

Wanneer je echt de ruimte in je tuin hebt, dan kan ook voor een tuinhuis met overkapping gaan. Naast dat er een extra zitplek is gecreëerd, kan het tuinhuis op zichzelf ook verschillende bestemmingen krijgen. Zo kan het als home office dienen, een extra logeerplek voor gasten zijn of een sportruimte bieden.  

Carport

Naast een overkapping voor in de tuin, kan je ook een carport aanleggen aan de voorkant van je huis, voor je auto en fietsen. Zo bescherm je je auto niet alleen tegen beschadiging met hagel, maar ook voor de zon. Daarnaast heb je ook altijd een droog zadel als je de fiets pakt en het net heeft geregend. 

In dit blog hebben we je een aantal tips gegeven over hoe je optimaal van je tuin kunt genieten. Er zijn hierbij verschillende opties die je in overweging kunt nemen voor in je tuin. Er zijn mogelijkheden als een terrasoverkapping, een paviljoen of een tuinhuis. Daarnaast kan je ook voor in het huis een carport aanleggen voor je auto. 

You may also like

Comments are closed here.