veelzijdigheid leibomen

Ontdek de veelzijdigheid van leibomen


Doordat de takken van de leiboom worden geleid, neemt de boom weinig ruimte in. Maar hoe kies je nu de juiste leiboom en waarom zijn leibomen zo populair? 

Leibomen zijn veelzijdig. Ze hebben weinig ruimte nodig en zijn zo geschikt voor achter- én voortuin. De constructie voor de leiboom is makkelijk zelf te plaatsen. De leiboom fungeert als natuurlijke zonwering en zorgt voor beschutting. Daarnaast geven ze een chique uitstraling. 

Welk soort past bij jou?

Je persoonlijke voorkeur en de functie bepaalt welk soort leiboom het beste bij je past. Wil je privacy, kies dan voor een groenblijvende boom zoals de Leilaurier of Leiglansmispel.

Leilinde

Eén van de populairste leibomen is de leilinde. Er zijn verschillende soorten leilindes. De Tilia Cordata, Tilia Tomentose of Tilia Europea zijn leibomen die snel groeien en je goed voorziet van schaduw. Deze bomen moeten eens paar jaar gesnoeid worden. 

Haagbeuk of leibeuk

De haagbeuk of leibeuk is een bladverliezende loofboom. De frisgroene bladeren kleuren bruin/grijs in de herfst. De Carpinus Betulus is perfect geschikt als erfafscheiding. Deze leiboom moet twee keer paar jaar worden gesnoeid. Geen groene vingers? De leibeuk is niet gevoelig voor ziekten en insecten. Ideaal dus als je er niet teveel naar wilt hoeven omkijken!

Leiplataan

Van de leiplatanen is de Platanus Acerifolia geschikt voor het Nederlandse klimaat omdat deze boom winterhard is. Ondanks dat moet je deze plataan wel in de zon plaatsen. Als dakplataan is deze boom ook geschikt. 

Leifruit

Altijd al een fruitboom willen hebben? Leifruit is een normale fruitboom waarvan de takken horizontaan geleid kunnen worden. Appel, peer, pruim en kers zijn leibomen met fruit én in het voorjaar geniet je dan van mooie bloesem!

Veldesdoorn

Een boom die goed past bij een moderne tuininrichting is de veldesdoorn. De Acer Campestre kan zowel tegen hitte als schaduw en kan dus overal in de tuin worden geplaatst. De veldesdoorn heeft mooie diepgroene bladeren

Kies een van deze zeer praktische leibomen en voeg schaduw, privacy maar vooral sfeer toe aan je tuin. Veel bomen zijn tussen de 120 en 200 cm hoog waardoor er altijd een perfect past in iedere tuin!

You may also like

Comments are closed here.