Nieuwe jaloezieën installeren? Maak kennis met de volgende 4 Tips


Op het eerste gezicht lijkt het installeren van jaloezieën misschien eenvoudig, maar voor sommige mensen is het helemaal niet zo simpel proces. Je kunt het werk natuurlijk door een vakman laten uitvoeren, maar als jij een doe-het-zelver in spe bent,  dan ga je uiteraard zelf aan de slag! Om goed voorbereid aan de slag te gaan, volgen hier een paar goede tips om in gedachten te houden. 

Werk met de geleverde hardware

De meeste jaloezieën en raambekleding worden door de fabrikant geleverd met speciale hardware om ze te monteren. Hoewel je misschien denkt dat het bevestigingsmateriaal dat je nog over hebt van een ander project een betere keuze is, is het beter om je niet te laten verleiden in het maken van deze fout. Blijf trouw aan de bevestigingsmaterialen die de fabrikant bij jouw jaloezieën heeft geleverd. Zo ben je er zeker van dat de montage volgens plan verloopt. Het gebruik van andere hardware kan namelijk resulteren in irritante problemen waardoor je heel snel jouw geduld kan verliezen!

Controleer jouw pakket op alle onderdelen voordat je met de installatie begint 

Elke gordijnenexpert zal je vertellen dat het erg belangrijk is om de verpakking van jouw product goed te controleren. Op deze manier ben je er zeker van dat je over alles beschikt wat bij het product hoort. Door dit te doen voordat je met het installatieproces begint, voorkom je dat je halverwege moet constateren dat de fabrikant een onderdeel is vergeten. Hierdoor zal de helft van het werk wellicht helemaal voor niets zijn!

Zorg ervoor dat je de gaten boort vóór de montage 

Voordat je aan de slag gaat met het monteren van je nieuwe raamdecoratie, is het aanbevolen om van tevoren af te tekenen waar je moet boren. Dit maakt het installatieproces een stuk gemakkelijker en zo hoef je niet alles door elkaar te doen. Dit zorgt namelijk voor verwarring en maakt de installatie onnodig ingewikkeld. 

Houd het juiste gereedschap bij de hand 

We kunnen je niet vaak genoeg vertellen dat je specifiek gereedschap moet gebruiken voor specifieke doeleinden. Op deze manier voorkom je dat je jouw gereedschap beschadigt en je jezelf onverhoopt bezeert. In plaats van te improviseren met gereedschap, neem de verpakking van jouw nieuwe jaloezieën goed door om ervoor te zorgen dat je ook al het aanbevolen gereedschap bij de hand hebt. 

Deze handige tips zullen je ongetwijfeld de de juiste richting insturen. Heb je meer advies nodig en ben je op zoek naar raambekleding voor de scherpste prijzen? Kijk dan op 123jaloezie en neem gerust contact op om meer informatie te verkrijgen over de mogelijkheden. 

You may also like

Comments are closed here.