Muziek in huis, welke opties heb ik?


Muziekopties in jouw huis

Ieder persoon heeft zijn eigen idee en smaak hoef hij of haar muzieksmaak ervaart wanneer zij deze aanzetten. De een ervaart muziek in huis als een must, de ander vindt af en toe wel even gezellig. Maar hoeveel mogelijkheden zijn er eigenlijk voor muziek afspelen in huis?

Soundbar

Klein en praktisch, waar ook een leuk geluid uit komt voor jouw muziek in huis? Dan heb je het over soundbars. Dit zijn kleine langwerpige speakers die je voor je televisie plaatst. Het voordeel is dat je zo veel meer ruimte overhoudt in je ruimte en het geluid zal voor diegenen die geen interesse hebben om muziek en films op surround niveau te zetten zeker genoeg zijn. En het kost ook vele malen minder geld dan een uitgebreide surroundset.

Groots

Als je het liefst groots wilt aanpakken dan zou je bijvoorbeeld een surroundset voor thuis kunnen opzetten, daar gebruik je meestal een 5.1 of 7.1 opstelling voor, daar heb je een bas-module voor de ondersteuning van de lagere frequenties en 5 of 7 speakers die je om je heen van je muziek laten genieten. Het voordeel is uiteraard dat het geluid zo vele malen beter klinkt en om je heen leeft en zo worden de delen in de kamer waar het geluid normaal zachter zou klinken beter opgevuld. Een surroundset voor thuis is niet voor iedereen weggelegd, je moet de ruimte er voor hebben, de juiste opstelling voor akoestiek en ook het budget.

Draadloos

Tegenwoordig heb je ook de keuze voor een draadloos muziek systeem voor in huis. Wil je geen gedoe met kabels en speakers praktisch plaatsen, kies dan een bleutooth speaker voor in huis. Muziek afspelen in huis is op deze manier een kwestie van een bluetooth apparaat gebruiken en je systeem hier op afstellen. Wil je een goed en groter draadloos muziek systeem voor in huis, kies dan een systeem zoals van Sonos Play, die stemt zich af op jouw kamer en je kunt gemakkelijk meerdere speakers toevoegen als je dat wilt. Om te kiezen voor een bleutooth speaker voor in huis of toch de wi-fi variant is de vraag of je streamingdiensten (I-tunes, Google Music) gebruikt ook belangrijk, daar verschilt de ondersteuning wel voor.

You may also like

Comments are closed here.