beloon jezelf

Motiveer jezelf door te belonen in eigen huis!


Het is 1 januari. Na al dat gesnoep van de afgelopen weken is het tijd om weer op dieet te gaan. Ook al lijkt de zomer ver weg, we weten uit ervaring dat het binnen no time toch weer zomer is en we dan weer balen van hoe we er uit zien. 

1 januari of 1 april?

Maar voor je het weet zit je voor de eerst keer buiten met je lunch en weet je dat het allang geen 1 januari meer is. Nu moet je toch echt gaan beginnen met dat goede voornemen want anders is de zomer alweer voorbij. 

Doordat het dan daadwerkelijk goed weer is en we weer korte kleding aan kunnen, ben je dan toch eindelijk gemotiveerd. De wijntjes laat je voor nu maar even in de wijnkast liggen want als je sport maar toch drinkt, zal je wel niet zo snel in vorm zijn dan als je even streng voor jezelf bent en ze laat staan. En het kost al zoveel moeite om in shape te komen…

Genieten aan het strand

Het is gelukt! Dat strakke buikje of die six-pack laten we vol trots zien op het strand in het land waar we op vakantie zijn en laten we eerlijk zijn, daar deden we het toch voor? Nu we hier dan zijn, kunnen we wel even wat minder streng zijn voor onszelf, we moeten namelijk ook op en top genieten van deze plek en dit moment. 

Eenmaal weer thuis is de draad moeilijk op te pakken. Je moet weer naar werk of school en na het optimale leven te hebben geproefd is die opgave moeilijker dan gedacht. Na de drukke dag is de energie helemaal op en is er zeker geen motivatie om te gaan sporten. En waarvoor zouden we het überhaupt doen? De zomer is mijlenver weg.

De herfst

Denk even aan 1 januari, je neemt je weer voor om je looks weer te optimaliseren en begint er dan hoogstwaarschijnlijk in april pas mee. Wat nou als jij jezelf kan motiveren om nu door te gaan met die routine om te sporten? Ga naar buiten en maak een heerlijke herfstwandeling, de bomen zijn betoverd met magische kleuren en de geuren en geluiden zijn een hele beleving. Ontdek het in het bos en bij thuiskomst beloon jij jezelf met een heerlijk glaasje wijn uit de kleine wijnklimaatkast waar je bij de heerlijk warme openhaard van geniet. Zo is sportief zijn een aantal dagen in de week wel vol te houden toch? 

You may also like

Comments are closed here.