houten tuinsets

Mooie tuinsets in elke stijl


Bij een prettige tuin is een mooie tuinset een onmisbaar aspect. Het maakt nogal wat uit op welke manier je in je tuin vertoeft. Op het gebied van tuinsets is er breed scala aan diverse soorten verkrijgbaar. En dat is maar goed ook want de smaken van eenieder lopen nu eenmaal uiteen. Zo zijn er mooie tuinsets denkbaar die vervaardigd zijn uit allerlei verschillende materialen. Zo is er keuze uit ondermeer houten tuinsets, tuinsets van plastic of kunststof of tuinsets van natuurlijk en gevlochten riet. De keuze die je uiteindelijk maakt, hangt natuurlijk ook af van het type tuin dat je hebt. Heb je een strak vormgegeven tuin met strakke lijnen, tegels en steensoorten dan zal een modern en minimalistisch design het beste bij jouw situatie passen. Wanneer je een tuin vol natuur en bloemen hebt, is het mooi om te kiezen voor een tuinset met een sfeervol design van rotan riet of riet van kunststof. Hieronder zullen enkele sets voorbij komen die allen bestaan uit andere materialen. Elke set en elk materiaal heeft zo zijn eigen pluspunten die benoemd zullen worden.

Mooie tuinsets van kunststof

Ook mooie tuinsets van kunststof kunnen het uiterlijk van echt gevlochten riet nabootsen. Het voordeel van dit kunststof riet (wicker genaamd) is dat het een zeer stevig materiaal is. Het is hierdoor niet gevoelig voor slijtage of beïnvloedbaar door weer en wind, zoals dit bij echt riet wel het geval is. Daarnaast is het materiaal bijzonder licht waardoor het verplaatsen van de stoelen en tafels niet zwaar is. Het materiaal is hiernaast ook zeer makkelijk schoon te maken. Een mooi voorbeeld van een kunststof tuinset is de Sora 90cm 3-delige dining tuinset. Zoals je ziet zien de stoelen eruit alsof ze van gevlochten riet zijn gemaakt. Ze zijn niet van echt riet te onderscheiden. Maar hebben dus wel alle voordelen die wicker biedt. Met name het verschil in duurzaamheid is het grootste voordeel. Riet gaat uiteindelijk rotten of slijten. Met wicker materialen hoef je je hier niet druk om te maken. Het is ongevoelig voor slijtage. Op deze manier kun je voordelen van twee verschillende werelden combineren. Het prachtige natuurlijke design en uiterlijk van riet en de duurzaamheid en stevigheid van wicker. Deze set wordt verder compleet gemaakt met een tafel en twee comfortabele kussens met een grijze passende kleur.

mooie diningsets voor buiten

Manifesto Veruno/Sora 220cm dining tuinset 

Mooie houten tuinsets

Wanneer je liever een houten tuinset in je tuin hebt staan, zijn er vele varianten denkbaar waaruit je kunt kiezen. Hout is een 100% natuurlijk materiaal en staat vanzelfsprekend perfect in een natuurlijke omgeving zoals je tuin. Houten tuinsets zijn vaak van teak hout gemaakt. En dit is niet voor niets. Teak hout staat erom bekend dat het goed tegen water en vocht kan. Teak hout is van nature rijk aan oliën die het hout dus op die manier effectief beschermd tegen houtrot. Een andere voordeel van teak hout is dat het relatief onderhoudsarm is. Een teak houten tuinset behoeft slechts ééns per jaar onderhouden te worden. Hiervoor bestaan speciale reinigingsmiddelen die ontwikkeld zijn voor gebruik op teak hout. Hierdoor kan een teak houten tuinset makkelijk dag en nacht buiten staan zonder dat dit invloed heeft op de staat van het teak hout. Een heel mooi voorbeeld van een teak houten tuinset is de Albany Tuinset van 220×100 cm (set 2). Het hout heeft een rustieke bruine kleur met een mooie afwerking. De tafel is geschikt voor meerdere tuin situaties. Door de omvang is het een geschikte tafel voor 6 tot 8 personen. Aan elke zijkant van de tafel kunnen met gemak 3 stoelen naast elkaar geplaatst worden. Dit maakt de tafel dan ook geschikt voor de wat kleinere tuinen. Er is altijd een kant bruikbaar, wanneer je de andere kant bijvoorbeeld tegen een muur of schutting plaatst.

Mooie diningsets voor buiten

Wanneer het gaat om design staat de wereld van tuinsets ook niet bepaald stil. De modellen en materialen van de verschillende houten tuinsets, rieten tuinsets of wicker tuinsets lopen zeer uiteen. Zo zijn er mooie diningsets voor buiten verkrijgbaar in bijvoorbeeld echt natuurlijk Indonesisch rotan. De stoelen zijn hiermee vervlochten en het binnenwerk hiervan is vervaardigd uit een frame van hard hout. Het design geeft een zeer sfeervolle en zomerse look. Een mooi voorbeeld van een mooie diningset is de Antigua Roma. Met zijn sfeervolle rieten rotan stoelen is het een echte aanwinst voor elke tuin met een gezellige sfeer. De prachtige lange teak houten tafel maakt het geheel compleet. Er is ruimte voor 6 tot 8 personen aan de mooie diningset. Ook qua onderhoud is deze tafel bijzonder praktisch. Je kunt ervoor kiezen hem jaarlijks te reinigen met een reiniger voor teak hout. Misschien vind je het mooier om de natuur wat meer zijn sporen te laten achterlaten? In dat geval kun je de tafel gewoon buiten laten staat. De tafel zal zonder onderhoud niet gaan rotten of slijten. Dit wordt voorkomen door de oliën in het teak hout. De kleur van de tafel zal langzaam wat vergrijzen. Als je hiervan houdt kan de tafel een hele mooie harmonie met je tuin gaan vormen. 

Mooie diningset voor buiten

Antigua Roma dining tuinset 

Mooie diningset met moderne en strakke lijnen

Ook zijn er juist zeer strakke en minimalistische designs denkbaar van een mooie diningset voor de liefhebber van een moderne look. Deze mooie tuinsets bestaan bijvoorbeeld uit metaal, aluminium of kunststof. Vaak hebben de tafels een glazen plaat. Een mooi voorbeeld van een moderne en minimalistische variant van mooie diningsets voor buiten is de Vigo dining tuinset. Deze strak vormgegeven tuinset is zeer ruim opgezet. De set is vervaardigd uit aluminium. Aluminium is zowel licht als zeer stevig. Daarnaast heeft aluminium geen last van weersinvloeden zoals regen of vocht. Hierdoor is het een ideale set om het hele jaar door in de tuin te kunnen laten staan. Deze set leent zich uitstekend in een moderne of zakelijke setting.

Mooie tuinsets

Vigo-Parro dining tuinset 

Mooie tuinsets gewoon online bestellen

Mooie tuinset

Tuinset Juul, Antique white 

Ervaar ook het gemak van online bestellen van een mooie tuinset. Geen gedoe met vervoer, alles wordt netjes thuisbezorgd. Op die manier wordt je nieuwe mooie tuinset bij je bezorgd en vaak ook geplaatst. Alles wat jij nog hoeft te doen is aanschuiven. Een mooie tuinset is een verrijking voor elke tuin.

houten tuinsets

Tuinset Ovada met Tuinbank Ovada en Antas tuinstoelen

You may also like

Comments are closed here.