woonstijl

Welke woonstijl past bij jou?


Voor het eerst je eigen huis inrichten, dat is leuk en spannend. Meubels uitkiezen, en natuurlijk bedenken wat er op de vloer en de muren moet komen. Je kunt daarbij kiezen uit talloze woonstijlen. Van strak en modern tot romantisch, landelijk of vintage. Vaak kun je het meeste je eigen stijl laten doorklinken in de accessoires. Die maken vaak het verschil. Natuurlijk zijn er ook nog een paar praktische zaken waar je aan moet denken. Als je huisdieren hebt dan is een vloer die gemakkelijk schoon te maken is vaak wel handig. Datzelfde geldt voor een gezin met jonge kinderen. Een gietvloer, een pvc vloer of een plavuizen vloer zijn het eenvoudigst in onderhoud. Daar komt bij dat deze vloeren in de meeste gevallen zonder problemen tientallen jaren meegaan. Kleine beschadigingen kunnen door een vakman in veel gevallen vrijwel onzichtbaar worden gerepareerd.  Ook zijn dit soort vloeren prima te combineren met vloerverwarming.

Geef je persoonlijke touch aan je interieur

Als je besloten hebt welke soort vloer je gaat leggen dan kun je ook keuzes maken voor de rest van de inrichting. Bij Floorpassion B.V. kun je volop inspiratie opdoen voor mooie kleden. Ideaal voor de woonkamer maar ook voor je slaapkamer. Als je kiest voor plavuizen of een ander soort harde vloer dan zorg je met een mooi kleed op de vloer voor een betere akoestiek. Vaak willen mensen een uitsluitend ‘strakke’ inrichting in de woonkamer. Een harde vloer, meubels met metalen accenten, kunststof raambekleding. Het gevolg kan zijn dat geluiden erg hol gaan klinken. Door toch iets van stof te kiezen, hetzij gordijnen of een mooi vloerkleed, zorgt dat de geluiden worden gedempt.

Wat wordt jouw stijl voor de woonkamer?

Je hoeft natuurlijk niet te kiezen voor één stijl. Combineren kan altijd. Een landelijke inrichting gaat prima samen met een typisch jaren 70 vintage vloerkleed. Een moderne inrichting wordt wat minder strak en zakelijk door te kiezen voor persoonlijke accessoires zoals een spiegel en passende verlichting. Juist daarmee kun je sfeer creëren. Een spiegel maakt een kleine ruimte optisch groter. De juiste verlichting zorgt ervoor dat je de juiste snaar raakt met het creëren van een prettige omgeving.

Het interieur aanpassen aan de seizoenen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woonstijl aan de seizoenen aan te passen. Ze kiezen in het voorjaar voor lichte kleuren en als de herfst zijn intrede doet dan worden die weer vervangen door warme donkere tinten. Juist met kleden en andere woonaccessoires kun je gemakkelijk wisselen van woonstijl zonder dat je meteen het complete interieur gaat vervangen. Wil je dat wel dan is een bezoekje aan een kringloopwinkel een aanrader. Hier vind je vaak de leukste spullen voor een scherpe prijs. Anderzijds kun je meubilair waar je op uitgekeken bent hier doneren zodat daar iemand anders misschien weer blij mee is. Op die manier lever je een mooie bijdrage aan de verduurzaming.

You may also like

Comments are closed here.