Moet de wasmachine deur open of dicht na een wasbeurt?


Doe jij de deur van de wasmachine steeds weer dicht na een wasbeurt of laat je de wasmachinedeur juist openstaan? Sommige mensen laten de deur met gemak open, terwijl anderen hem meteen dicht doen omdat het er mooier uitziet. Echter is het heel duidelijk wat je het beste kunt doen. Moet de wasmachine deur open of dicht na een wasbeurt? Je komt het te weten in deze blogpost!

Moet de wasmachine deur open of dicht na een wasbeurt

Wasmachine Deur open of dicht?

Waarschijnlijk heb je het al eens meegemaakt dat er een muffe en vieze geur uit je wasmachine komt. Dit gebeurt vaak wanneer je de wasmachinedeur hebt dichtgedaan na een wasbeurt en hem later opnieuw open doet. Die vieze geurtjes zijn natuurlijk niet prettig, maar dat is niet het enige nadeel. De kans is namelijk groot dat ook je was de volgende keer muf uit je wasmachine komt, in plaats van dat je was lekker fris ruikt. Bovendien wordt je wasmachine er ook niet schoner op als je de deur dicht doet na een wasbeurt. 

Bacteriën en schimmels

Wanneer je wasmachine in het zicht staat, is het begrijpelijk dat je de deur liever dicht doet. Echter is het beter om de deur open te laten staan. Na het wassen blijft er altijd nog wat vocht achter in de machine, wat tevens de reden is dat er een muffe geur ontstaat als je de wasmachinedeur direct weer dicht doet. Je wasmachine zal veel schoner blijven als je de deur open laat en zo kan alles goed opdrogen. Op die manier heb je het minste kans op bacteriën en schimmels, en komt je was fris en fruitig uit je wasmachine! Vergeet ook zeker niet om het doseerbakje even open te zetten, zo kan dit ook goed opdrogen.

Muffe geur uit wasmachine verwijderen

Natuurlijk kan het gebeuren dat je de wasmachine deur per ongeluk een keer hebt dichtgegooid, met als gevolg dat je wasmachine muf ruikt. Geen paniek! Je kunt makkelijk die muffe geur uit de wasmachine verwijderen. Het enige wat je moet doen is de machine een keer laten draaien op negentig graden, zonder vuile was erin. Je kunt een beetje wasmiddel in het daarvoor bestemde bakje doen en eventueel wat soda in de trommel. Maar je kunt ook prima schoonmaakazijn in de lege trommel gieten voor je de machine laat draaien. Daarna zal je wasmachine weer blinken als nieuw!

De boodschap is wel duidelijk: de beste keuze is om de wasmachine deur open te laten staan na een wasbeurt. Je wasmachine én je was zullen je dankbaar zijn!

Lees ook: Help, mijn wasmachine stinkt: 5 tips op een rijtje

You may also like

Comments are closed here.