Moderne raamdecoratie met rolgordijnen


De tijd van de klassieke vitrages met overgordijnen is allang voorbij. Tegenwoordig houden mensen van open huizen, waarin er zo weinig mogelijk voor het raam hangt en je vrij naar buiten kunt kijken. Het nadeel daarvan is dat mensen ook vrij van buiten naar binnen in de woonkamer kunnen kijken. Een oplossing daarvoor is dan raamdecoratie die de vrije uitkijk toch niet helemaal belemmerd, maar dat toch nog gesloten kan worden. Daarnaast moet raamdecoratie tegenwoordig goed aansluiten op het interieur. Als decoratie voor je raam kun je rolgordijnen uitkiezen.gordijnen

De voordelen van rolgordijnen

Ten opzichte van andere vormen van raamdecoratie hebben rolgordijnen een aantal voordelen:
• Rolgordijnen zijn erg functioneel en je kunt daarbij gemakkelijk zelf de lichtinval en de inkijk regelen. Als je het rolgordijn half open laat heb je toch voldoende lichtinval maar geen inkijk. Desgewenst kun je rolgordijnen ook geheel sluiten of juist geheel optrekken.
• Rolgordijnen passen in vrijwel elk interieur. Je kunt je rolgordijnen uitkiezen op verschillende stoffen, maar ook is er een grote keuze uit kleuren en motieven.
• Rolgordijnen zijn erg gemakkelijk zelf op te hangen en ook vrijwel in elke standaardmaat verkrijgbaar. Bij afwijkende maten kun je een rolgordijn op maat laten maken.
• Een rolgordijn kan tegenwoordig ook gemakkelijk elektrisch bedient worden.

Soorten rolgordijnen

Standaard rolgordijn
Een standaard rolgordijn wordt het meest gebruikt. Dit is ook de goedkoopste versie, maar nog steeds erg functioneel. De metalen of aluminium buis waarover het gordijn is gewikkeld wordt met behulp van twee montagevoetjes in het kozijn opgehangen. Met een koord is het rolgordijn dan op de gewenste hoogte te brengen.

Cassette rolgordijn
Een cassette rolgordijn is een luxueuze versie van de standaard rolgordijn. Het doek zit netjes opgerold in een cassette die in het kozijn wordt gehangen. Wanneer je ook geleideprofielen gebruikt, dan wordt het doek vanuit de cassette heel strak voor het raam gehangen, wat een nog luxueuzere uitstraling geeft.

Duo rolgordijn
Met een duo rolgordijn kun je optimaal je lichtinval gaan bepalen. Het systeem bestaat uit een rolgordijn uit twee lagen die afzonderlijk van elkaar kunt bewegen en over elkaar kunt laten schuiven. Zo kun je instellen of je je kamer volledig wilt verduisteren of juist half wilt verduisteren. De beide lagen rolgordijnen kunnen van verschillende kleuren zijn, wat een bijzondere uitstraling heeft.

You may also like

Comments are closed here.