plexiglas

Moderne maar vooral betaalbare kunst


Herken je dit? Je loopt de woonkamer bij je vrienden binnen en staat voor het eerst oog in oog met hun nieuwe fotografie kunstwerk. Je herinnert je van het vorige bezoek dat de sfeer in de kamer minder sfeervol aanvoelde. Deze keer voelt dat anders. Komt dat echt door de fotografie kunst die aan de muur hangt? En kunstwerk is een eye catcher en kan het totale interieur een upgrade geven.

Het geheim van fotografie kunst

Fotografie kunst geeft je inderdaad de mogelijkheid de sfeer in elke ruimte te veranderen. Door de eindeloze mogelijkheden met fotografie kan elke sfeer naadloos worden vastgelegd. En niet onbelangrijk, fotografie kunst is voor iedereen betaalbaar. Voordat we ingaan op de verschillende mogelijkheden van fotografie kunst, willen we eerst een belangrijk verschil toelichten.

Fotografie versus fotografie kunst

Fotografie is tegenwoordig niet meer weg te denken. De ingebouwde camera’s op onze mobiele telefoons worden met de dag beter. Op reis zie je meer en meer mensen met dure camera’s. Hoe onderscheid fotografie zich dan van fotografie kunst?

Fotografie kunst is een kunstvorm waarin eindeloze mogelijkheden zijn. Elke fotograaf legt een diepere dimensie vast, door te werken met verschillende elementen. Denk hierbij aan elementen zoals licht, compositie en contrast. Doordat fotografie kunst met deze uiteenlopende elementen werkt ontstaat er een nieuw perspectief op de realiteit. De woonkamer bij je vrienden waarbij de sfeer anders aanvoelde? Met fotografie kunst aan de muur bepaal je zelf welke sfeer jouw realiteit wordt. Het fotografie kunstwerk maakt een andere realiteit in een diepere dimensie. Deze andere realiteit onderscheidt zich dus van normale fotografie.

De toegankelijkheid van fotografie kunst

In fotografie kunst kun je kiezen uit verschillende thema’s:

  • Abstract
  • Animals
  • Architecture & urban
  • Artistic
  • Brands & Icons
  • Culture
  • New
  • Landscapes
  • Portrait

De uiteenlopende thema’s is wat maakt dat deze kunstvorm zo toegankelijk is. Er is namelijk voor ieder zijn smaak een thema. Naast het gegeven dat de verschillende thema’s fotografie kunst toegankelijk maken, is hier nog een belangrijke reden hiervoor.

Al vanaf 1793 werd er door Joseph Nicéphore Niépce geëxperimenteerd met fotografie. Niépce staat dan ook bekend als een van de uitvinders van fotografie. Nadat in 1850 voor het eerst negatieven van foto’s werden gemaakt, konden in 1930 consumenten voor het eerst foto’s afdrukken. De mogelijkheden binnen fotografie voor consumenten is vanaf dat punt verder, sneller en beter ontwikkeld. Het gegeven dat fotografie voor de consumenten hedendaags voor handen ligt, maakt dat fotografie kunst zo toegankelijk is. Men ‘kent’ fotografie, dus wanneer er met fotografie kunst wordt gemaakt, begrijpen mensen deze taal en vorm van uiting.

Klaar voor een nieuwe realiteit in jouw huiskamer?

Deze moderne kunstvorm kan ook de sfeer in jouw huiskamer maken. Het is aan te raden om eerst rustig de verschillende thema’s te bekijken. The Art of Interior werkt samen met topfotografen uit het binnen- en buitenland. Door de verschillende samenwerkingen bieden we een brede collectie aan kunstwerken. Ben jij er klaar voor een nieuwe realiteit te in je woonkamer te creëren? Kijk rustig online rond in Art Gallery.

You may also like

Comments are closed here.