mix en match interieur

Mixen en matchen voor een persoonlijk interieur


Geen fan van een kant en klaar interieur? Wil je een woning die (jouw) persoonlijkheid uitstraalt? Dan is het uitkiezen van je meubels cruciaal. Hoe jij je kleedt is vaak een reflectie van je stijl, je individualiteit en gewoonweg van wie je bent als persoon. Waarom zou de manier waarop je jouw woning aankleedt met meubilair en decoratie dan niet even persoonlijk kunnen zijn?

Behoud samenhang

Natuurlijk wil je het liefst meubels die stuk voor stuk uniek zijn, maar tegelijk is het ook belangrijk om een zekere cohesie in acht te nemen. Met de juiste verzameling van meubelstukken kun je echter perfect een excentrieke look balanceren met evenwichtigheid. Dit evenwicht is van belang om te voorkomen dat je inrichting te schreeuwerig wordt.

Meubelsets als basis

Hoe zorg je er nou voor dat je bij het mixen en matchen toch genoeg samenhang behoudt om je woonruimte een aangename sfeer te laten uitstralen? Een eenvoudige manier om aan de slag te gaan is door je woonkamerinrichting te baseren op een bepaalde woonkamerset. Met een meubelset heb je makkelijk de cohesie van je interieur gecoverd, aangezien je meteen een aantal meubels in dezelfde stijl hebt. Bovendien heb je dan ook een vertrekpunt om te bepalen welke andere meubelstukken je wilt. Als je bijvoorbeeld voor een set met een robuuste en industriële look gaat, dan kun je jouw andere meubels laten afsteken met deze stijl. Zo kun je een kast in barokstijl in dezelfde ruimte plaatsen om een mooi contrast te bekomen.

Combineer een meerdelige meubelset met losse meubels die uit een andere collectie geplukt zijn of misschien zelfs one of a kind pieces zijn. Dit is een waterdichte methode om een interieur te bekomen dat er niet te bedrukt maar ook niet te onpersoonlijk uitziet. Een mooie balans dus. Je kunt makkelijk de basis van je interieur bepalen met een woonkamerset die je bijvoorbeeld bij Woonwinkel A-Meubel kan vinden. Kies een specifieke stijl voor de meubels in je set en hou andere stijlen die er goed mee te combineren vallen in gedachten.  

Voeg losse meubels toe

Voor het uitkiezen van unieke meubelstukken om je set aan te vullen zijn er zo goed als geen regels. Nadat er een zekere samenhang in je interieur is gecreëerd, heb je vrij spel om allerlei stijlen, kleuren, materialen en designs bijeen te voegen. Dit kan gaan van een subtiele mix tot hoe dramatisch jij het maar wilt.

Misschien heb je wel een antiek meubelstuk op zolder staan. Geef dit gerust een mooi plaatsje in je moderne interieur. Heb je voor een witte meubelset gekozen? Waarom ga je dan niet voor een bank in een hip kleurtje of voor felle eettafelstoelen? Hoe kleurrijker, hoe beter. En over stoelen gesproken, een trend die je de laatste tijd steeds meer ziet, is het opfraaien van een eethoek met stoelen die allemaal een andere vormgeving hebben. Deze eclectische stijl geeft gegarandeerd karakter aan je inrichting.

mixen en matchen interieur

Je woning is een reflectie van jouw persoonlijkheid

Het einddoel van verschillende stijlen te mixen in de vormgeving van je interieur, is een mooie woonruimte die persoonlijk aanvoelt  en verschillende fascinerende en boeiende lagen heeft.  Kortom, een melange van verschillende stijlen levert een ge(s)laagd interieur op.

You may also like

Comments are closed here.