De meest uitgestelde klussen in huis


We hebben het allemaal druk en in het weekend heeft niet iedereen zin om aan de slag te gaan in huis. Hierdoor blijven klussen liggen en laat je ze achterwege. ‘Van uitstel komt afstel’ zeggen ze niet zonder reden. In dit artikel lees je een lijstje met de meest uitgestelde klussen in huis.

Binnenschilderwerk vernieuwen

Of het  gaat om je muur bijwerken of opnieuw je trap schilderen, het bijwerken of vernieuwen van het schilderwerk in huis stellen we vaak uit. Het lijkt een flinke klus, waarvoor je meubels moet verplaatsen of afdekken. Zo gaat er een flinke tijd voorbij zonder dat er iets aan je schilderwerk doet. In de praktijk blijkt het een klus te zijn die, als het goed wordt bijgehouden, relatief snel is gedaan. Ben je niet zeker van je eigen schilderkunsten? Informeer bij een schilder wat je schilderwerk kost om uit te laten voeren.

Verwarming ontluchten

Je hoort de verwarming al maanden tikken en borrelen en je ergert je er al die tijd al aan. De oplossing hiervoor is het ontluchten van je verwarming en dit is ook een van de klussen die veel wordt uitgesteld. Als je je verwarming niet regelmatig ontlucht, zorgt de lucht ervoor dat je verwarming niet optimaal werkt. Dit klusje doe je eenvoudig zelf door je thermostaat laag te zetten en de kraan van de radiator te sluiten. Houd een doekje bij het ventiel van de radiator en draai het ventiel open. Komt er water uit? Dan is het tijd om het ventiel dicht te draaien en is de klus geklaard.

Cv-ketel bijvullen

Veel mensen hebben het niet eens door als de druk in de cv-ketel aan de lage kant raakt. Als de druk beneden de 1 bar komt, is het mogelijk dat je cv-ketel uitvalt en dit wil je natuurlijk voorkomen. Door je cv-ketel zelf bij te vullen, raakt de druk weer op peil. Je cv-ketel vullen doe je eenvoudig zelf. Hier heb je alleen een vulslang, een emmer en een doek voor nodig. Zo loop je geen onnodig risico dat je cv-ketel uitvalt en je in de kou zit.

Kabels wegwerken

Losliggende of hangende kabels zijn een doorn in het oog van veel mensen, maar toch houdt iets ons tegen om er wat aan te doen. Dit is zonde, want er zijn eenvoudige manieren om je kabels uit het zicht te halen. Bij bouwmarkten zijn er veel verschillende kabelgoten en bakken verkrijgbaar waarmee je op een mooie manier je kabels wegwerkt, waardoor je je er niet langer aan ergert.

 

You may also like

Comments are closed here.