leren stoelen

Meer sfeer creëren in je eetkamer


De eetkamer is in de meeste huizen een centrale plek. Je komt hier niet alleen samen om te eten, maar ook om te praten met elkaar, te werken of te knutselen als je kinderen hebt. De eetkamer heeft dus verschillende functies en kan hierdoor soms iets te functioneel ogen en te weinig sfeer uitstralen. De eerste stap in het creëren van meer sfeer, is het kiezen van de juiste stoelen. Welke stoelen bij jou passen is afhankelijk van de stijl van de rest van het huis. Met eetkamerstoelen leer zit je eigenlijk altijd wel goed, omdat leer in verschillende kleuren te krijgen is en voor een warme sfeer zorgt. Als je de juiste stoelen al gevonden hebt, volgen hier nog een paar tips om de sfeer van je eetkamer te vergroten.

Bepaal jouw stijl

Sommige huizen zijn ingericht in een specifieke stijl. Het is dan leuk om de eetkamer in deze stijl mee te nemen. Misschien weet je nog niet zo goed welke stijl je je eetkamer wilt geven. Je kan dan beginnen met inspiratie opdoen, bijvoorbeeld bij de woonloods. Om jouw stijl te bepalen let je allereerst op wat je aanspreekt. Merk je dat je houten meubels mooi vindt om te zien? Dan kan je dit element overal in je inrichting terug laten komen. Of misschien is het niet één materiaal, maar vooral een kleur waar je telkens weer blij van wordt als je het ziet. Een kleur kan je natuurlijk op de muren terug laten komen, maar ook in kleine woonaccessoires kun je kleur op een subtiele manier toevoegen aan de stijl van je inrichting. 

De verlichting 

Wat de sfeer grotendeels bepaald is de verlichting van een ruimte. In het algemeen is het zo dat wit licht minder sfeer geeft dan warme lichttinten. In de eetkamer moet licht natuurlijk wel functioneel zijn, want je wilt kunnen zien wat je doet. Als je dan toch kiest voor een wat witter licht, omdat je hiermee beter kan zien, dan kun je kaarsen neerzetten om de sfeer te vergroten. Kaarsen stralen gezelligheid en romantiek uit en maken van je eetkamer een sfeervolle plek.

Servies

Bij de inrichting van je eetkamer denk je misschien niet direct aan servies, maar het is natuurlijk wel een belangrijk onderdeel van de eetkamer. Witte borden stralen minder sfeer uit dan borden in een bepaalde stijl. In tweedehandswinkels kun je vaak servies vinden in een oude stijl dat een gezellige uitstraling heeft.

You may also like

Comments are closed here.