Meer ruimte in je woning creëren: 3 tips


Heb je een fijn huis waar je graag in wilt blijven wonen, maar heb je wel meer ruimte nodig? Dan kun je meer ruimte in je woning creëren. Zo hoef je niet op zoek naar een nieuw huis, maar krijg je wel meer ruimte. Bekijk onze 3 tips en wie weet maak je van je huis weer je droomhuis!

Een uitbouw

Met een uitbouw kun je in één keer meer ruimte in je woning realiseren. Een uitbouw van 4 x 3 meter zorgt al voor 12m² extra. Een uitbouw vergroot niet alleen je woonruimte, maar verhoogt ook de waarde van je woning. Afhankelijk van de oppervlakteprijs in jouw woonregio, levert de uitbouw een waardestijging op van 60 tot 100% van de investering. Wanneer de uitbouw maximaal vier meter diep is, heb je hier ook geen vergunning voor nodig. Gemiddeld geeft een uitbouw 20 tot 25m² extra ruimte. Houd bij een uitbouw wel rekening met hoge kosten. Een gemiddelde uitbouw kost € 1.850 per m². De totale kosten liggen al snel tussen de € 25.000 en € 35.000. Dit zijn hoge bedragen. Je kunt in sommige gevallen geld lenen voor een verbouwing. Bedenk van tevoren goed hoe je de uitbouw gaat bekostigen. 

Meubels met een dubbele functie

Een andere manier om meer ruimte in je woning te creëren is door de aanschaf van handige meubels die een dubbele functie hebben. Wanneer je meubels met een dubbele functie aanschaft, heb je minder meubels nodig. Denk bijvoorbeeld aan een bedbank. Overdag kun je samen met je visite op de bank zitten, ‘s avonds schuif je de bank uit, en maak je de bank op tot een bed. Dan hoef je maar één van de twee meubels aan te schaffen. Dat scheelt ruimte! Maar ook een poef met opbergvak of een tafel met opberglades is erg handig wanneer je meer ruimte in je woning wilt creëren. Wil je meer inspiratie op doen? Op Pinterest vind je verschillende meubel handigheidjes waardoor je met je interieur ruimte kunt creëren. Zo doe je handige inspiratie op!

Extra opslagruimte

Extra opslagruimte is een must voor wanneer je ruimte in je woning wilt creëren. Zo kun je al je benodigdheden en spullen opbergen, en hoeft niet alles uitgestald te staan. Je woning zal een stuk ruimer ogen wanneer de spullen opgeborgen zijn. Deze extra opslagruimte kun je creëren door spullen in dozen op te slaan onder je bed. Planken of wandmeubels aan de muur op te hangen, en ook door vierkante kastjes onder je bureau of tafel neer te zetten. Daarnaast is het efficiënt om loze ruimtes te benutten. Denk aan een lege hoek onder de trap of een gangkast. Mocht je écht geen extra ruimte in je huis kunnen vrijmaken voor opslag, kun je ook nadenken over een externe opslagruimte. Zo kun je je spullen veilig opslaan, en staan ze niet in de weg!

You may also like

Comments are closed here.