betonlook badkamer

Maak je badkamer “industrieel chic” met een betonlook


We willen je graag wat badkamer inspiratie meegeven. Smaken en stijlen veranderen door de jaren heen en momenteel is de beton look een graag geziene trend in de badkamer, omdat beton een duurzaam bouwmateriaal is en een moderne en robuuste uitstraling geeft. Wanden in industriële stijl, matzwarte armaturen en decoratieve elementen, evenals eenvoudige, zwart-witte accenten kenmerken het algehele uiterlijk van een badkamer in betonlook.

De kleurbalans is belangrijk in badkamers met betonlook

Het doel is een donkere, rustige stijl die kracht en duurzaamheid uitstraalt. Maar je mag de badkamer niet klein en beklemmend doen lijken met teveel gedempte kleuren. Voor kleine ruimtes zou je eerder een zachte kleur kiezen voor het sanitair, maar als je badkamer groot genoeg is, is donker sanitair een goed idee.

Maak eerst een plan

Als je van plan bent je badkamer opnieuw in te richten en deze een betonlook wilt geven, is het raadzaam om een gedetailleerd plan te maken en eerst wat badkamer inspiratie op te doen. Zo krijg je een beter beeld van de badkamer die je wilt hebben. Teken hiervoor de plattegrond van de ruimte en schuif de afzonderlijke elementen heen en weer op het papier. Op deze manier kun je verschillende regelingen uitproberen en de inspanning en kosten beter inschatten.

Beton Ciré

De zogenaamde “betonnen Ciré” geniet een grote populariteit als bekleding voor vloeren en muren. Deze term komt uit het Frans en betekent letterlijk “gewaxt beton”, wat te danken is aan het glanzende, gladde oppervlak. Beton Ciré is een fijnkorrelige betonmortel die, meestal in meerdere stappen, op de muur of de vloer wordt aangebracht en met de juiste additieven ook geschikt is voor natte ruimtes zoals douches. Als de ondergrond stevig genoeg is, kun je met beton ciré zowel oude tegels als gips- of gasbeton wanden bedekken. Een voordeel van beton ciré is dat het vlakke, voegloze oppervlakken creëert. Deze oppervlakken zijn bijzonder gemakkelijk te onderhouden, omdat de ontbrekende voegen het reinigen vergemakkelijken en ook de vatbaarheid voor schimmel verminderen.

Spelen met lichtcontrasten

De donkere kleuren van de beton- of steen elementen kunnen door lichtcontrasten zo goed mogelijk in scène worden gezet. Meubels, tegels en zwart sanitair zijn hiervoor bijzonder geschikt. Deze elementen versterken de industriële look van de badkamer. Je hoeft niet je hele badkamer opnieuw in te richten om een vleugje “Industrial chic” aan je badkamer toe te voegen. Meubels in een betonnen look kunnen ook voor passende accenten zorgen.

De juiste accessoires voor de badkamer in betonlook

Als het om accessoires gaat, is in het geval van de badkamer in betonlook het motto “minder is meer” aan de orde van de dag: gewoon zwart sanitair en materialen als metaal of steen zijn een uitstekende aanvulling op de rustige stijl van de ruimte.

You may also like

Comments are closed here.