terrastegels

Maak een mooie nieuwe tuinbestrating met deze tegels


Ben je op zoek naar mooie en tegelijk kwalitatieve tuintegels? Keramische tuintegels zijn tegenwoordig de nieuwe trend. De keramische tegels zijn kleur- en slijtvast en daarmee kunnen ze krassen voorkomen. De tegels zijn daarnaast ook makkelijk schoon te maken en niet vatbaar voor groene aanslag of andere vlekken. Ze zijn een goede keuze voor het vernieuwen van een terras, tuin of andere bestrating. Je kunt ze in veel verschillende vormen, maten en kleuren kopen. Hieronder lees je meer over keramische buiten tegels.

Hoe dikker hoe beter

Een keramische tegels buiten zijn er in verschillende diktes te koop. Er zijn verschillende maten en die zijn als volgt: 1,8 cm dik, 2 cm dik, 3 cm dik, 4 cm dik, 5 cm dik en 5,8 cm dik. Een keramische tegel gaat langer mee wanneer deze dikker is. Echter heb je wel een stevigere ondergrond nodig wanneer je voor de dikste tegel kiest. Wil je toch liever een dunne tegel? Dan kun je het beste voor een drainerend split ondergrond gaan in plaats van zand. Dit komt omdat dunne tegels los kunnen gaan zitten wanneer het vriest als deze op zand liggen.

Toch liever een andere tegel? 

Ben je toch op zoek naar een wat klassiekere uitstraling voor in je tuin? Dan kun je altijd nog voor een klinker of straatsteen gaan. Deze stenen zie je vooral terugkomen in de Nederlandse straten. Daarnaast is het makkelijker om met klinkers een patroon in de tuin te leggen. Zo kun je een mooi pad of iets anders maken. Door de kleine vorm die de klinkers hebben, kun je er van alles mee doen. Je kunt er zelfs verschillende verbanden mee leggen. 

Met verbanden wordt bedoeld dat je er verschillende patronen mee kunt maken. Je kunt er bijvoorbeeld een halfsteensverband, keperverband of elleboogverband mee leggen. Het is helaas niet mogelijk elk verband voor bijvoorbeeld een parkeerplaats of oprit te gebruiken. Dit heeft te maken met draagkracht. Wanneer er auto’s op een parkeerplaats of oprit moeten staan, moeten de stenen dit wel kunnen dragen. 

Een halfsteensverband wordt meer alleen gebruikt voor het leggen van een voor- of achtertuin en dus niet voor een parkeerplaat of oprit. Daarnaast kan en keperverband dit weer wel. Een keperverband ziet eruit als een visgraat patroon. Een elleboogverband kun je gebruiken voor een terras of parkeerplaats. Dit komt omdat de klinkers in een hoek van 90 graden liggen en zo een stevige ondergrond vormen.

Wij hopen dat je met deze tips aan de slag kunt met het leggen van en mooie bestrating. Succes! 

You may also like

Comments are closed here.