Geld lenen voor een verbouwing


Het voorjaar en de zomer zijn de ideale perioden voor een (flinke) verbouwing van de woning. Natuurlijk kan dit ook in de koudere maanden, maar vaak is dit minder prettig. Heb je het geld voor de verbouwing al bijeen? Wie geen spaargeld heeft kan geld lenen voor een verbouwing. Hier zijn verschillende mogelijkheden in, goed vergelijken bespaart een hoop geld.

Een hoge of lage rente

Kopen op afbetaling, veel mensen doen dit. Denk maar eens aan de aanschaf van een nieuwe keuken of badkamer. Kun je zoiets niet zelf financieren dan word je al snel een lening aangeboden. Wat veel mensen niet weten is dat de rente over dit soort kredieten vrij hoog is. Wie elders een lening afsluit is vrijwel altijd goedkoper uit.

Een hoge of lage rente, het maakt echt wel verschil. Een half procentpunt scheelt maandelijks enkele tientjes. Op de eindstreep ben je met een lagere rente veel voordeliger uit. Het verschil kan oplopen tot duizenden euro’s! Juist daarom is het belangrijk om kritisch te zijn met betrekking tot geld lenen voor een verbouwing. Vergelijken, dat is de boodschap.

Zelf geld lenen voor een verbouwing

Natuurlijk, het is veel makkelijker om een lening af te sluiten bij het bedrijf waar je bouwmaterialen, een keuken of badkamer koopt. Lekker makkelijk, want zelf geld lenen vraagt wat voorbereiding. Bijvoorbeeld een berekening maken, offertes aanvragen en je documenten versturen. Toch is dit helemaal niet zo lastig als het lijkt.

Tegenwoordig verloopt nagenoeg alles online. Die berekening maak je online, op een moment dat het je uitkomt. De offertes ontvang je in je mailbox, ook al zo makkelijk. Bij Postkrediet is het zelfs mogelijk om een online omgeving te creëren waarbinnen je alles regelt. Dus ook met betrekking tot de offerte ontvangen, goedkeuren, documenten indienen en alles wat daarbij hoort. Een lening aanvragen was nog nooit zo makkelijk geweest.

Wat kost een verbouwing per vierkante meter?

Zelf geld lenen voor een verbouwing is praktisch, maar hoeveel heb je exact nodig? Hiervoor is het belangrijk om te kijken naar de kosten van een verbouwing per vierkante meter (m2). Afhankelijk van de renovatie liggen de kosten tussen de € 55 en € 195 per vierkante meter. De kosten zijn mede afhankelijk van het materiaal en de afwerking. Ga je voor een zeer luxueuze afwerking dan ben je naar verhouding ook meer kwijt.

Denk bij een nieuwe keuken en badkamer niet alleen aan meubels zoals keukenkastjes, wasbak of douche. Hier horen ook de vloer, wanden, elektra en wateraansluitingen bij. Laat alles van tevoren goed uitrekenen. Het is aan te raden om ongeveer 5% meer dan de berekening te lenen. Een verbouwing valt vaak toch wat duurder uit.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet

Wees kritisch over de kredietvorm, want ook hierin zit verschil met betrekking tot rente en voorwaarden. Geld lenen voor een verbouwing moet immers betaalbaar blijven. Bij een persoonlijke lening ontvang je het geldbedrag in één keer op je rekening. Zo financier je de verbouwing en betaal je in vaste maandelijkse termijnen terug. Dit doe je altijd tegen een vaste rente en looptijd.

Een doorlopend krediet is alleen aan te raden wanneer de verbouwing over een lange termijn wordt uitgesmeerd, waarbij je continu opnieuw geld nodig hebt. Met een doorlopend krediet mag je namelijk reeds afgeloste bedragen opnieuw opnemen. Vooraf hoor je de maximale dit limit, dit is afhankelijk van je inkomen en uitgaven.

Een doorlopend krediet heeft een hogere rente. Ook is de rente variabel en kan de looptijd wisselen. Door nieuwe wetgeving mag de totale looptijd van het doorlopend krediet niet langer dan 15 jaar bedragen.

You may also like

Comments are closed here.