los screendoek

Los screendoek bestellen: hier houd je rekening mee


Een screen is na ongeveer 15 jaar aan vervanging toe. Tenminste, het doek is dan niet meer goed. Want het mechanisme van het screen werkt meestal nog prima en kan gemakkelijk nog eens 15 jaar mee. Er is een eenvoudige oplossing. Je bestelt gewoon een los screendoek. Daarmee vervang je het oude screendoek en voila: je screen is weer als nieuw. Maar waar moet je rekening mee houden als je een los screendoek wilt bestellen?

Zelf een screendoek vervangen: dat kun je

Zelf een screendoek vervangen is minder moeilijk dan het lijkt. Je kunt het gewoon zelf doen. Wel is het verstandig om het met minimaal 2 personen te doen, omdat screendoeken vaak groot en onhandig zijn. De klus zelf is vrij eenvoudig en je hoeft er geen expert voor te zijn. Denk je echt dat je het niet kunt? Dan kun je na het bestellen van het losse screendoek de montage laten doen door een expert.

Let op de juiste maten van het doek

Een screendoek heeft natuurlijk specifieke maten. Zeker als je een bestaand screendoek wilt vervangen zul je goed moeten meten. Een nieuw screendoek heeft twee maten: lengte en breedte. Vooral de breedte is erg belangrijk. Is het nieuwe doek te breed of te smal, dan zal het gewoon niet passen. Daarom is het erg verstandig om bij het bestellen goed te controleren of je de juiste maten hebt genomen. Bestel je een screendoek met tourniquets? Dan staat bij het doek aangegeven met welke maten je rekening moet houden.

Bestel een doek van goede kwaliteit

Niet elk screendoek is even goed. Met name bepaalde goedkope webshops bieden doek aan van mindere kwaliteit. Het doek is dunner, minder stevig en is doorgaans ook niet UV-bestendig. Dat maakt dat het doek snel zal verkleuren in de zon. Ga je een screendoek monteren, dan wil je het natuurlijk wel goed doen. Daarom kies je voor een screendoek van een bekend merk en van een erkende aanbieder. Let erop dat er ook referenties op de website staan en het liefst ook klantervaringen met foto’s, zodat je bewijs hebt dat dit een betrouwbare partij is.

Er zijn heel veel kleuren screendoek. En dat niet alleen: naast effen doeken zijn er ook gestreepte screendoeken te vinden. Er is dus behoorlijk wat keus! Het is goed om van tevoren even door een aantal foto’s heen te lopen om inspiratie op te doen. Op basis daarvan kun je bepalen welk doek jij het mooist vindt voor je eigen huis en tuin. Houd er ook rekening mee dat jouw huis misschien nog van uiterlijk veranderd, bijvoorbeeld als je gevelreiniging wilt laten toepassen. Soms zul je dan tot een verrassend resultaat komen!

You may also like

Comments are closed here.