climate control

Klimaatregeling voor verschillende sectoren


Wordt de lucht in jouw bedrijfspand, fabriekshal of ander gebouw te droog? Voel je dat je medewerkers behoefte hebben aan een betere luchtvochtigheid? Of lijdt je productieproces onder de droge lucht in de ruimte? Elk persoon en product heeft de juiste luchtvochtigheid nodig. Daarvoor kan je een luchtbevochtiger gebruiken. Een luchtbevochtiger is een apparaat dat zorgt voor een goede bevochtiging van de lucht, dit kan in huis zijn maar ook in een grotere ruimte zoals bijvoorbeeld jouw fabriekshal. Op deze wijze kan je snel en permanent de luchtvochtigheid op het gewenste niveau krijgen. Meer weten over het bevochtigen van jouw fabriek? Lees dan snel verder!

Het belang van schone lucht

Voor een goede en gezonde luchtvochtigheid is een luchtvochtigheid tussen de vijftig en zestig procent belangrijk. Daalt de luchtvochtigheid onder de vijftig procent, dan heb je te maken met een lage luchtvochtigheid en ervaar je (te) droge lucht in je gebouw of ruimte. Je kunt last krijgen van droge ogen, een droge huid of zelfs een droge hoest. Behalve lichamelijke klachten kunnen ook houten meubels of je planten uitdrogen.

Luchtbevochtiging geschikt voor jouw organisatie

In een groot aantal branches is het voor organisaties van belang dat de luchtvochtigheid op peil is. Met name drukkerijen en organisaties in de halfgeleiderindustrie zijn organisaties waar het van belang is dat de lucht niet te droog wordt. Itec beschikt over ruime kennis en ervaring waardoor zij in staat zijn jouw organisatie te ondersteunen bij het bevochtigen van de lucht en het op peil houden van de luchtvochtigheid.

Luchtbevochtigers

Een luchtbevochtiger helpt je om de lucht in een ruimte vochtig te maken, zodat de luchtvochtigheid in die ruimte weer op peil komt. De luchtbevochtigers voor thuis zijn gemakkelijk te vinden, maar hebben vaak niet het vermogen om grote ruimtes te bevochtigen. Het gebruik van Bij Itec kan je verschillende luchtbevochtigers vinden die geschikt zijn voor het bevochtigen van een fabriekshal.

Industriële panden

Het bevochtigen van de productiehal is in diverse situaties van belang. Hierbij kan gedacht worden aan magazijnen, drukkerijen, fabrieken en kassen. Heb je bijvoorbeeld een magazijn of fabriek waar je houten producten opslaat of produceert, dan is het verstandig om in deze ruimtes de juiste luchtvochtigheid te hebben. Voor drukkerijen zijn ze ook erg belangrijk om ervoor te zorgen dat het papier niet uitdroogt of de inkt nat blijft. Industriële luchtbevochtigers kunnen op allerlei manieren worden gebruikt en zijn gemakkelijk in het gebruik, het brengt de luchtvochtigheid permanent op het gewenste niveau en doet dit op een snelle manier. 

De werking

Idealin is een bedrijf dat foggers bouwt en ontwikkelt, hiermee kan de luchtvochtigheid in grote ruimtes worden verhoogd. Bij deze foggers wordt het water door middel van centrifugale kracht door een fijnmazig rooster geblazen. Dit resulteert in een mist die bestaat uit uiterst kleine waterdruppeltjes en een hoeveelheid water die in de lucht wordt verneveld. Door deze werking is de nevel veel groter dan bij andere typen luchtbevochtigers en kunt u zelfs de grootste ruimtes bevochtigen.

You may also like

Comments are closed here.