badkamer details

Kleine details die je badkamer een nieuwe uitstraling geven


Heb jij zin om je badkamer een nieuwe uitstraling te geven, maar heb je geen zin om je badkamer te verbouwen? Ook met kleine veranderingen kan je een compleet nieuwe look in je badkamer creëren. Hieronder zijn een aantal tips voor je opgesteld, kleine veranderingen die een grote impact hebben. 
 

Struin het internet af!

Voordat je aan de slag gaat met het veranderen van je badkamer is het belangrijk dat je eerst voor ogen hebt welke uitstraling je wilt bereiken. Kies je voor een rustige badkamer of wil je juist een statement maken? Om erachter te komen wat je mooi vindt is het internet je beste vriend. Dit is de perfecte plek om online inspiratie op te doen. Wil je een minimalistische badkamer of mogen er juist wel wat meubels instaan? Struin verschillende websites af om erachter te komen wat jij mooi vindt. Vtwonen heeft op badkamer gebied veel inspiratie. Zodra je voor jezelf duidelijk hebt voor welke stijl je wilt gaan, kun je aan de slag! 

Pak de basis aan

Kijk eens kritisch naar de basis van je badkamer, denk hierbij aan de muren en de vloer. Voldoen deze aan jouw wensen? Ja? Top, dan is de basis in ieder geval goed! Nee? Kijk dan naar de mogelijkheden om dit op een relatief simpele manier aan te pakken. Denk aan het verven van een muur of ga op zoek naar mooie tegelverf. Er bestaat tegenwoordig bijvoorbeeld tegelverf waarmee je een betontegel look kunt creëren. Hierdoor hoeft er geen tegelzetter aan te pas te komen, maar heb je wel een compleet nieuwe uitstraling. Je kunt ervoor kiezen om een professional dit te laten uitvoeren, maar je kan ook zelf hiermee aan de slag. Kies je ervoor om dit zelf aan te pakken? Verdiep je dan eerst goed met behulp van verschillende tutorials hoe je dit het beste aanpakt en welke producten je hiervoor nodig hebt. Hiermee voorkom je dat je niet het gewenste resultaat behaalt. 

Ga voor nieuwe handgrepen

Oogt je badkamermeubel wat gedateerd? Wat al een grote verandering maakt is het aanpakken van de handgrepen van je badkamermeubels. Ga op zoek naar trendy meubelgrepen om een compleet andere look and feel te creëren. Kies bijvoorbeeld voor prachtige gouden handgrepen of juist strakke matzwarte grepen. Dit is een kleine, low budget verandering met een grote impact! 

Verander van badkamermeubel

Heb je een iets groter budget? Dan kan je ervoor kiezen om voor een nieuw badkamermeubel te gaan. Laat je niet tegenhouden wanneer je een wat kleiner budget hebt, want wie zegt dat je voor een volledig nieuw meubel moet gaan? Struin Marktplaats af en wie weet vind je daar je droom badkamermeubel voor slechts een fractie van de prijs. Het aanbod is groot en er komen dagelijks nieuwe items bij. Wanneer je een beetje handig bent, is het ook een optie om zelf een badkamermeubel te maken. Er staan genoeg tutorials op het internet die uitleggen hoe je van hout een prachtig meubel kunt maken. Kies vervolgens een houtbeits die je meubel voor de vochtigheid in de badkamer beschermt. Deze optie neemt misschien wel wat meer tijd in beslag, maar dan heb je wel zelf een prachtig item gecreëerd! 

Update je kranen

Een andere simpele oplossing om je badkamer een upgrade te geven is het aanpakken van je kranen. Dus bekijk je kranen eens goed; voldoen ze nog aan de uitstraling die je wilt? Denk hierbij niet alleen aan je douchekraan, maar ook aan de kraan bij je badkamermeubel. Kies bijvoorbeeld voor een prachtige design badkamer kraan en stem deze af op je handgrepen en voila; je hebt een compleet andere look gecreëerd. Dit is net als bij de handgrepen een kleine ingreep, met een grote impact. Je kunt namelijk echt een statement creëren door te kiezen voor een goudkleurige, zwarte of rosékleurige badkamer kraan. Er is tegenwoordig meer dan genoeg keuze, dus je vindt altijd een kraan die volledig bij jouw wensen aansluit.

Verlichting

Een element dat vaak over het hoofd wordt gezien is de verlichting in de badkamer. Terwijl dit juist bijdraagt aan de sfeer in de badkamer. Je wilt natuurlijk dat er bij de spiegel genoeg verlichting is, zodat je jezelf goed kunt zien tijdens het scheren of opmaken. Maar tegelijkertijd kun je juist sfeer creëren door te kiezen voor niet te felle verlichting. Een goede optie is gebruik maken van een dimmer in de badkamer. Hierdoor kun je gemakkelijk de felheid van de lampen aanpassen op waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Daarnaast kun je kiezen voor verschillende stijlen lampen qua vormgeving. Je kan een mooie hanglamp ophangen of juist gaan voor een plafondlamp. Denk out of the box en misschien past een kroonluchter of een mooie bamboe lamp wel perfect! 

Voeg planten toe

Wat altijd bijdraagt aan de sfeer in een ruimte zijn planten. Planten creëren sfeer en rust en zijn meer dan welkom in een badkamer. Kies een mooie grote plant of ga juist voor meerdere kleine plantjes. Let wel even goed op dat je planten uitzoekt die geschikt zijn voor de hoge luchtvochtigheid in de badkamer.

Door deze tips of slechts een aantal van deze tips uit te voeren, heb je dus zonder daadwerkelijk te verbouwen of hoge kosten een compleet nieuwe look en feel gecreëerd in je badkamer. Ga vandaag nog aan de slag en voor je het weet ben jij heerlijk aan het ontspannen in je nieuwe badkamer. 

You may also like

Comments are closed here.