Kiezen voor een muur met fotolijstjes in huis


Een huis, jouw huis, wordt persoonlijk gemaakt door jouw spullen. Je persoonlijke kunstwerken en andere attributen, maar zeker ook foto’s, al dan niet in lijstjes geven jouw sfeer weer. Alle persoonlijke spullen veranderen een huis in een thuis, jouw thuis. Moeilijk om dit op een stijlvolle manier voor elkaar te krijgen? Dit valt erg mee met dit stappenplan bij de hand. Ga de uitdaging aan en in enkele uren heb je een muur in een kamer van je huis of kantoor een persoonlijke touch gegeven.

1. Kies een kamer

Een logische, maar belangrijke vraag om mee te beginnen is waar in je huis of kantoor je die persoonlijke wanddecoratie wilt ophangen. Wil je de ruimte boven een groot meubelstuk zoals een bank of een kast ervoor gebruiken, of wil je juist een lege muur die nu wellicht een beetje saai is, opvrolijken?

2. Kies een stijl

De stijl van je fotogalerij is een belangrijke stap die je moet maken. De stijl waarop de foto’s in lijst gepresenteerd worden, moet passen bij de stijl van je huis en inrichting. Dit betekent niet dat het dezelfde stijl moet zijn, maar het moet wel een geheel vormen. Ditzelfde geldt voor het gebruik van de kleuren: zorg dat de kleurstelling of soort hout van de fotogalerij past bij de kleurstelling en materiaal van je meubels of van de kleur van de verf op de muur. Ben je vaak op reis geweest en wil je je herinneringen aan deze reizen zichtbaar maken in je huis of werkruimte? Voeg dan kleine souvenirtjes toe aan je foto’s.

3. Verzamelen

Ga in je huis op zoek naar (oude) foto’s, tekeningen, knutselwerkjes en schilderijen die je op kunt hangen. Deze materialen zijn van jou (en je gezin) en geven jouw (jullie) persoonlijkheid weer. Door de hieronder verzamelde lijsten toe te voegen en aan te passen aan jouw bij elkaar gezochte spullen is je collectie klaar, klaar om opgehangen te worden.

4. Tijd om op te hangen

De laatste stap is het ophangen van je collectie. Moeilijk? Nee, hoor, niet met de kluslijst die je hier ziet: zorg dat je de volgende spullen hebt klaargelegd: een potlood, plakband of nog beter: schilderstape, een schaar, spijkers, oud papier en tenslotte een hamer. Uiteraard is een klein trapje ook nodig als je boven je hoofd moet werken. Leg steeds een lijstje op het oude papier en knip dan de vorm van het lijstje uit. Met deze verzamelde vormen van oud papier ga je schuiven op de muur. Als je voor iedere vorm een goede plaats hebt gevonden, sla je eenvoudig een spijker door ieder papiertje heen en vervang je daarna het papier door de echte lijstjes. Op deze manier heb je zonder problemen in enkele uren je eigen fotogalerij gemaakt.

You may also like

Comments are closed here.