hpl platen

Kies voor hard- en duurzaamheid door HPL platen te installeren in huis


Wie in huis aan het verbouwen gaat zal altijd goed in de gaten moeten houden welke materiaalsoorten geschikt zijn voor welke ruimtes. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende opties voor handen, dat de keuze voor het juiste materiaal niet zo maar gemaakt is. Afhankelijk van het type ontwerp en de uitstraling die je een ruimte wilt geven, kun je uiteenlopende kanten op met verschillende types materiaal. 

Zo hoeft een badkamer niet perse van tegels te zijn voorzien aan de wanden. Ook in de keuken kun je kiezen voor diverse soorten materiaal om muren of meubilair van te realiseren. En zelfs buiten kun je aan de slag met verschillende soorten producten voor bijvoorbeeld gevelontwerp of afdekplaten. De keuze voor een bepaald type materiaal is helemaal afhankelijk van jouw eigen voorkeuren.

Het gebruik van HPL platen wordt steeds populairder voor allerlei toepassingen

Een steeds populairdere manier van modern ontwerpen is het toepassen van zogenaamde HPL platen. HPL staat voor High Pressure Laminate, een speciaal soort laminaat dat uitstekend te gebruiken is voor toepassingen in zowel interieur als exterieur. HPL platen bestaan uit geperste houtvezels, die vervolgens door twee lagen kunstof worden omhuld. Hierdoor ontstaat een hard en duurzaam materiaal, wat zowel binnen als buiten goed te gebruiken is. Doordat ze voor vocht ondoordringbaar zijn, kun je er talloze toepassingen voor bedenken.

HPL platen zijn namelijk weerbestendig. Hierdoor zijn ze perfect te gebruiken als je bijvoorbeeld je gevel wilt vernieuwen. Maar ook voor binnen is het een ideaal type materiaal om mee aan de slag te gaan. Denk bijvoorbeeld aan keukenmeubilair of toepassingen in de badkamer. HPL platen zijn krasbestendig en gemakkelijk schoon te maken, waardoor ze bijzonder onderhoudsarm zijn. 

De hardheid en weersbestendigheid zijn unieke eigenschappen van HPL platen

Vanwege de hardheid zijn de platen ook bijna niet stuk te krijgen. Hierdoor worden ze duurzaam en gaan jaren mee. Ze zijn een goed alternatief voor houten windveren en de HPL platen zijn daarnaast nog weerbestendiger dan aluminium composiet wat traditioneel veel in constructies buiten wordt gebruikt. Door de geringe uitzettingscoëfficiënt van slechts 0.6 mm per meter bij extreme temperatuurverschillen hoef je ook niet bang te zijn dat het materiaal erg meegeeft. 

De HPL platen kunnen eenvoudig online besteld worden. Je hebt keuze uit normale en budget HPL platen. De budget HPL platen doen qua kwaliteit van het materiaal niet onder voor de andere HPL platen, al zullen ze bij gebruik buiten na verloop van tijd verkleuren. Gewone HPL platen zijn voorzien van een speciale UV bescherming, waardoor ze met het verloop van de tijd kleurecht blijven.

Je kunt kiezen uit budget, gewone of kwaliteitsmerken van HPL platen

Wie kiest voor de beste kwaliteit HPL platen komt bij het speciale merk Trespa terecht. Op deze platen wordt kleurecht garantie van maar liefst tien jaar aangeboden. De platen kunnen eenvoudig op maat besteld worden en kunnen zelfs voorzien worden van speciale sleuven of boorgaten, wanneer dit gewenst is. Ook kunnen ze in speciale vormen worden geleverd en bijvoorbeeld worden gegraveerd. 

You may also like

Comments are closed here.