huis bouwen groningen

Kies voor een zekere woning door het gebruik van de juiste betonpoeren


Je vrienden verklaarden je voor gek toen je ze vertelde dat je een nieuw huis ging bouwen in de provincie Groningen. Of je nog nooit gehoord had over de aardbevingen die de regio parten speelden? Allemaal het gevolg van het winnen van aardgas in de provincie, iets wat ook politiek gezien steeds meer toehoor kreeg, vanwege de steeds hogere kosten die veroorzaakt worden door de blijvende schade aan gebouwen.

Maar je liet je niet uit het veld slaan. Samen met de architect had je een plan bedacht waarmee je jezelf in kon dekken tegen de mogelijke schadelijke gevolgen van de aardgaswinning in de provincie. Het ging er voornamelijk om ervoor te zorgen dat het gewicht van je nieuwe woning zo goed mogelijk verdeeld werd over de fundering, zonder dat daarbij kritieke punten bereikt zouden worden die ervoor zouden zorgen dat je woning zou verschuiven en de balans zou worden verstoord. 

Verspreid het gewicht van je woning over de fundering

Door het plaatsen van betonpoeren over de hele fundering kan ervoor gezorgd worden dat het gewicht van het huis over een groter oppervlak wordt gespreid, waarmee je de nodige risico’s van het overbelasten van een bepaalde zone uit de weg kan gaan. Het gebruik van betonpoeren is al eeuwen oud en werd vroeger al toegepast om bijvoorbeeld huizen met houten bielzen te bouwen. Vandaag de dag zijn betonpoeren een van de belangrijkste bestanddelen van funderingen en bouwconstructies. 

De betonpoer wordt breder richting de grond, waardoor het gewicht beter verdeeld kan worden over een groter oppervlak. In de loop der jaren heeft men dankzij het gebruik van de betonpoer huizen kunnen bouwen van zwaardere en meer robuuste materialen. De betonpoeren zijn de basis waar je huis op rust en waarlangs het gewicht van het huis wordt verspreid over de fundering. 

Voorkom het verzakken en verschuiven van de onderliggende grond

Het verzakken en verschuiven van de onderliggende grond kan natuurlijk de nodige problemen veroorzaken. Dit kan gebeuren op zowel grote als kleine schaal. Wanneer het een huis of ander soort gebouw betreft, is het belangrijk om de zwaarder belaste delen van de fundering te ontlasten. Wanneer het kleinere aspecten zoals bijvoorbeeld de bestrating richting je huis of het tuinpad betreft, kun je het ook eenvoudiger oplossen door bijvoorbeeld het gebruik van opsluitbanden

Opsluitbanden zorgen ervoor dat het zand niet kan verschuiven, verzakken of wegvloeien door een grote hoeveelheid regen. Ze houden alles op zijn plek en verzekeren je ervan dat je tuin, terras en oprit er goed en verzorgd uit blijven zien. Niets is immer zo vervelend als wanneer er tussen de klinkers gaten en kieren ontstaan, die jouw plek er slordig en onverzorgd uit laten zien. 

Gelukkig heb je met al deze verschillende aspecten rekening gehouden in de plannen voor je nieuwe huis. Het gebruik van de juiste en genoeg betonpoeren zal ervoor zorgen dat je woning stevig op de ondergrond staat, waarmee je jezelf indekt tegen de schadelijke gevolgen van aardbevingen en grondverschuivingen. Door het ingraven van de juiste opsluitbanden heb je jezelf ervan verzekerd dat ook je tuin, oprit en speelplein op de juiste plek zullen blijven en de gevolgen van eventuele schade tot een minimum beperkt zal blijven. 

You may also like

Comments are closed here.