efficienter verwarmen

Jouw woning efficiënter verwarmen met een radiatorventilator


Het besparen op het energieverbruik en bijbehorende kosten kan op vele manieren. Eén van de manieren om te besparen op het energieverbruik begint bij de centrale verwarming. Er zijn diverse apparaten waardoor je eenvoudig kunt besparen op het energieverbruik, denk bijvoorbeeld aan een slimme meter. Een ander handig apparaat wat kan helpen bij het terugdringen van het energieverbruik is een radiator ventilator.

Waarom je gebruik je een radiatorventilator?

De meeste woningen in Nederland worden verwarmd door middel van een radiator. Een radiator wordt op zijn beurt weer aangestuurd door een thermostaat en een cv-ketel als  warmtebron. Een nadeel van deze manier is dat de warme lucht niet optimaal wordt verspreid, hierdoor gaat veel energie waarmee gestookt verloren. Wanneer je op zoek bent naar een manier om de energie zo efficiënt mogelijk in te zetten is een radiatorventilator een goede oplossing. Een radiatorventilator heeft namelijk als doel dat de warme lucht beter wordt verdeeld over een ruimte. Het is een klein apparaat wat je onder of tussen de radiator bevestigt. Daarna sluit je het apparaat aan op het elektriciteitsnet en kun je profiteren van lagere stookkosten.

Wat zijn de voordelen van een radiatorventilator?

Een radiator ventilator van Heatfan.eu heeft meerdere voordelen. In de eerste plaats zorgt het ervoor dat de  verwarming efficiënter en sneller werkt. De ingebouwde warmte sensor schakelt de radiator ventilator automatisch aan bij een temperatuur van 27 graden en binnen een half uur is de ruimte opgewarmd.  Door het gebruik van een radiator ventilator wordt de ruimte dus sneller warm en wordt deze ook gelijkmatig verwarmd. De warme lucht verspreidt namelijk beter in de ruimte, waardoor het snel comfortabel is. Ook hoef je minder lang te stoken om de gewenste kamertemperatuur te behalen. Daarnaast kun je de temperatuur van de cv-ketel naar beneden schroeven. Door de betere circulatie van warme lucht door een ruimte is er minder energie nodig om resultaten te boeken. Met andere woorden, de cv-ketel hoeft minder hard te werken en de rust temperatuur kan naar beneden. Een gemiddelde cv-ketel heeft een rust temperatuur van 80 tot 85 °C, als je gebruikt maakt van een radiatorventilator kan de rust temperatuur teruggeschroefd worden naar 60 °C. Hierdoor hoef je minder te stoken want een gunstig gevolg heeft op het energieverbruik en de bijbehorende kosten. Een radiatorventilator vergroot de efficiëntie van de cv-ketel en je kunt zo een 15% tot 20%  besparen op het gasverbruik. Wil jij dus op een eenvoudige manier besparen op het energieverbruik en tegelijkertijd profiteren van comfortabel warmte in huis? Kies dan voor radiatorventilator.

You may also like

Comments are closed here.