Is jouw woning geschikt voor een kast industrieel? Wellicht wel!


Industriële kasten zijn altijd een pronkstuk. Of je nu wel of niet je hele interieur in de industriële stijl wilt inrichten, een kast industrieel blijft een aantrekkelijk meubelstuk. Passen alle industriële kasten zomaar in elke omgeving en hoe ga jij je keuze bepalen? Wij helpen jou alvast een heel eind op weg in dit artikel.

blog over wonen

Metaal, hout en glas: de basis van industriële kasten

Bij de keuze van je industriële kast kun je alvast starten met te bepalen welk materiaal de overhand krijgt. Ga je voor een kast die volledig in metaal is, een combinatie van metaal en hout of bijvoorbeeld een industriële vitrinekast met veel glas? Bekijk hierbij welke materialen nu al voorkomen in je interieur. Als je bijvoorbeeld zwart metalen raamkozijnen hebt, dan kies je zonder problemen een zwart metalen kast of vitrinekast. Heb je veel hout in je woning? Ga dan zeker voor een industriële kast met veel hout. Als je grote raampartijen hebt of gek bent op de schittering van glas, kies dan voor een buffet- of vitrinekast met glazen deuren.

blog over wonen

Groot of klein? Size does matter!

Ook de grootte van je industriële kast is belangrijk als je je keuze maakt. Aarzel niet om ze voldoende groot te kiezen. Groot staat immers voor stoer en robuust. Hoe groter de kast, hoe meer het een eyecatcher wordt. In een grote woning kun je eventueel meerdere kleine industriële kastjes met elkaar combineren. Zo krijg je meer flexibiliteit als je graag je interieur regelmatig een andere opstelling geeft. Woon je echter wat minder groot, kies dan je kast niet te groot. Een kastje dat ergens tussen twee muren is gepropt, verliest een groot stuk van zijn charme. Kies dan eerder voor een klein maar opvallende industrieel kastje. Vitrinekasten zijn ook ideaal voor kleinere woningen. Doordat ze bijna volledig transparant zijn creëren ze een groot ruimtegevoel. 

You may also like

Comments are closed here.