Vintage vloerkleden

Inspiratie voor een vintage vloerkleed in huis 


Een vintage vloerkleed zorgt voor een authentieke uitstraling in huis, wat er direct voor kan zorgen dat jij je thuis voelt. Het leuke is dat het niet uit maakt of jouw interieur een compleet andere stijl heeft. Vintage vloerkleden kunnen met vele stijlen gecombineerd worden. Wil jij weten hoe? Wij geven je in dit artikel inspiratie voor het gebruik van een vintage vloerkleed in verschillende kleuren. 

Vintage vloerkleed voor een authentieke uitstraling

Of je nu een modern of industrieel interieur in huis hebt. Als je hier een authentieke uitstraling aan toe wilt voegen, is een vintage vloerkleed een goed idee! 

Zo’n gezellig kleed brengt je direct terug naar de jaren ’30 tot ’70, waar deze tapijten van origine werden ontwikkeld. Tegenwoordig kun je ook gewoon vintage vloerkleden nieuw kopen in de winkel. 

Met deze stijl weet je in ieder geval dat deze tijdloos is! De trend gaat niet voor niets al jaren mee en is weer helemaal terug van weg geweest. Typerend aan deze kleden zijn de lage pool, verwassen kleurtinten en mooie patronen. 

Populaire kleuren voor vintage vloerkleden

Omdat de noemer “vintage” nog al een breed begrip is, gaan we hieronder verder in op de verschillende kleuren en bijbehorende uitstraling van een vintage tapijt. Zo kun jij beslissen welk type het beste bij jouw huidige interieur past. 

Grijs 

Een vintage vloerkleed in grijs geeft door de donkere kleur een mooi oud effect. Door deze donkere uitstraling past deze kleur goed in een industrieel interieur. Bedenkt dit kleed bijvoorbeeld op een mooie gietvloer of robuuste houten vloer. Dit kun je perfect combineren de grijze kleur.

Vintage vloerkleed grijs

Blauw

Waarschijnlijk ken je vintage blauw wel van een verwassen spijkerbroek. Deze look komt ook goed tot zijn recht bij vintage vloerkleden. Deze kleur valt, net als een broek, met bijna alles te combineren. Dit is dus een veilige optie als je de vintage look heel leuk vindt, maar geen eenduidige stijl in jouw huidige interieur hebt.

Vintage vloerkleed blauw

Rood

Een vloerkleed vintage in rood wordt vaak getoond als een verwassen rode tint, welke neigt naar roestrood. Juist dit geeft het tapijt die herkenbare vintage look. Deze kleur past perfect bij een strak en modern interieur. Een rood kleed valt natuurlijk op. In een minimalistisch en strak interieur wordt dit dé eyecatcher van jouw woning. 

Vloerkleed vintage rood

Beige

Een vintage vloerkleed beige zorgt voor een rustieke uitstraling en past perfect in een landelijk interieur. De beige tint zorgt voor een lichte en rustige uitstraling. In combinatie met een landelijk interieur met veel hout en wit is de beige kleur een mooie combinatie die de rust bewaakt.

Vintage vloerkleed beige

Vintage is tijdloos

Welke kleur je ook kiest, je hoeft niet bang te zijn dat jouw tapijt snel weer uit de mode is. Vintage vloerkleden zijn niet voor niets al zo lang populair! Let vooral op de juiste afmeting van jouw kleed, zodat dit goed bij de grootte van jouw woning past. 

De juiste afmeting kun je goed bepalen door het scenario eens op maat uit te tekenen op papier. Ook kun je het beoogde stuk vloer dat je in gedachte hebt op de grond zelf uittekenen of vullen met bijvoorbeeld klanten. Als je de juiste afmeting weet, kun je vervolgens los op jouw favoriete design en kleur van een vintage vloerkleed.

You may also like

Comments are closed here.