verduurzamen van je woning

Ins en outs voor het verduurzamen van je huis


Steeds meer mensen overwegen om hun huis te verduurzamen. Dat huiseigenaren hun huis willen verduurzamen, heeft verschillende oorzaken. De meest genoemde reden is het willen verlagen van de energierekening. Daarnaast willen huiseigenaren ook vanwege klimaat en milieu hun uitstoot verminderen. Bij het verduurzamen van je huis moet je vooral denken aan het verlagen van je verbruik en het zelf opwekken van groene energie. Over deze onderwerpen lees je dan ook alles op deze pagina.

Verbruik verlagen

Door het verduurzamen van je huis kan je jouw verbruik verlagen. Dit kan je doen door jouw woning op allerlei manieren te isoleren. Je kan spouwmuurisolatie aan laten brengen, naden en kieren afdichten of je ramen vervangen door glas dat beter isoleert. Door al deze maatregelen ‘lekt’ er minder warmte uit je woning, waardoor je minder energie hoeft te verbruiken om je huis op een aangename temperatuur te houden. Het is ook mogelijk om door middel van minder vergaande maatregelen je verbruik te verlagen. Denk hierbij aan het vervangen van alle lampen in je woning door ledlampen. Ledlampen zijn namelijk tot wel 90% energiezuiniger dan halogeen- of gloeilampen. Je kunt je woning ook verduurzamen door een warmtepomp aan te schaffen. De warmtepomp is een alternatief voor de cv-ketel. Aanschaf en installatie van een warmtepomp is met name een verduurzaming als je tegelijkertijd er ook voor kiest om zelf je energie op te wekken, bijvoorbeeld door middel van zonnepanelen.

Zelf groene energie opwekken

Naast dat je je huis kunt verduurzamen door energiebesparende maatregelen te treffen, kan je er ook voor kiezen om zelf groene energie op te wekken. De meest gekozen manier hiervoor zijn zonnepanelen. Deze panelen wekken energie op uit licht van de zon. De opgewekte energie kan je of zelf verbruiken, of aan het energienet leveren. In beide gevallen wordt jouw energierekening verlaagd. Om deze reden kiezen steeds meer mensen in Nederland voor zonnepanelen op het dak van hun woning. Overweeg jij ook om zonnepanelen aan te schaffen? Dan is het goed om op een aantal aandachtspunten te letten. Zo is het belangrijk dat jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. Ook is het verstandig om de zonnepanelen te laten installeren door een kundige installateur die afkomstig is uit je eigen omgeving. Zo verzeker je jezelf van een goede installatie, waarbij de installateur ook gemakkelijk terug kan komen op het moment dat er onverhoopt toch iets mis is gegaan bij installatie. Dus, wil je bijvoorbeeld in Apeldoorn zonnepanelen? Kies dan een installateur uit de regio Apeldoorn die beschikt over het keurmerk Zonnekeur.

You may also like

Comments are closed here.